Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ALERTĂ METEO de vreme severă. Se anunță ninsori, lapoviță și polei în toată țara

Până duminică, ora 18, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Meteorologii au actualizat avertizările de vreme severă!

ALERTĂ METEO de vreme severă. Se anunță ninsori, lapoviță și polei în toată țara
Comentează 0

INFORMARE METEOROLOGICĂ. Interval de valabilitate: 15 decembrie, ora 13 – 16 decembrie, ora 18

Fenomene vizate: ninsori, lapoviță, ploi și polei

În intervalul menționat precipitațiile vor continua în cea mai mare parte a țării. În Dobrogea, Muntenia și estul Olteniei vor predomina ploile, în Moldova și în Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în restul teritoriului va continua să ningă. Pe arii restrânse precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Vor fi depuneri de polei în nordul și nord-estul Munteniei, local în Moldova și pe spații mai mici în Transilvania și Oltenia. La altitudini sub 1500 m în estul Carpaților Meridionali și în cei de Curbură temporar se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza formarea de ghețuș sau polei.

Vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze în general de 45…55 km/h.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 15 decembrie, ora 13 – 16 decembrie, ora 18

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform hărții și textului 

În intervalul menționat, în Banat, în cea mai mare parte a Crișanei, vestul și nordul Olteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor continua precipitațiile predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

  COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 15 decembrie, ora 13 – 16 decembrie, ora 12

Fenomene vizate: ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă, viscol
Zone afectate: conform hărții și textului 

În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăși 70 km/h.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite