Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A început recensământul populaţiei: cum se face autorecenzarea

Prima etapă a recensământului populației și locuințelor a început luni, 14 martie. Timp de două luni, românii pot completa singuri, online, formularul oficial. Recensământul este o acțiune care se desfășoară în toate țările Uniunii Europene și care, din cauza pandemiei, a fost amânată cu un an, scrie digi24.ro.

A început recensământul populaţiei: cum se face autorecenzarea
Comentează 0

Este pentru prima dată când numărarea populației și a locuințelor va fi 100% informatizată. O altă noutate este că românii vor putea să se autorecenzeze. Institutul Național de Statistică a pregătit o platformă, recensamantromania.ro, care poate fi accesată online.

Website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat, iar persoanele care doresc să se autorecenzeze sunt îndemnate să acceseze direct Platforma de Autorecenzare sau site-ul Institutului Naţional de Statistică.

„Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populaţie pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Naţional de Statistică la adresa https://insse.ro/cms/ro. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru interesul manifestat", a anunţat, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru a putea fi completa chestionarul e nevoie de conexiune la internet și de o adresă de mail valabilă. Se va accesa www.recensamantromania.ro, se va accesa link-ul care duce spre platforma de autorecenzare și va fi completat un formular de preînregistrare, pe baza CNP-ului. Ulterior, pe adresa de email menționată, va fi primit chestionarul propriu-zis, cu întrebările specifice.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: impact.ro


Scrie un comentariu

trimite