Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Urmărirea hidratării corpului pe viitoarele ceasuri inteligente Apple Watch

Urmărirea hidratării corpului pe viitoarele ceasuri inteligente Apple Watch
Comentează 0

Apple a depus un brevet pentru un sistem de senzori de urmărire a hidratării pentru viitoarele sale ceasuri inteligente Apple Watch. Conform brevetului ceasurile Apple vor fi dotate cu un tracker de măsurare a hidratării corpului prin prelevarea de probe de transpirație. Astfel portabilele viitorului ar putea face din deshidratare un lucru de domeniul trecutului.

Conform AndroidAuthority, senzorul încorporat ar preleva transpirația unui purtător și ar calcula nivelul de hidratare. Acest lucru ar fi deosebit de util pentru sportivi sau pentru cei care uită regulat să se hidrateze. Urmărirea hidratării este o caracteristică standard pe mai multe ceasuri inteligente, permițând utilizatorilor să țină evidența consumului de lichide. Dar acest nou brevet Apple sugerează că viitoarele ceasuri inteligente Apple Watch vor putea monitoriza în curând nivelurile de hidratare ale utilizatorului.

Conform brevetului Apple ceasurile vor avea un senzor de urmărire a hidratării non-invaziv, care va monitoriza electroliții în transpirația purtătorului folosind electrozi. Ceasul poate calcula nivelul de hidratare al utilizatorului pe baza concentrației acestor electroliți în transpirația purtătorului. Apple are în vedere plasarea „unuia sau mai multor electrozi” pe curelele ceasurilor Apple Watch.

Nu știm când un astfel de Apple Watch cu această caracteristică va ajunge pe piață. Compania americană vine mereu cu noi funcții pe ceasurile sale pentru a contracara rivalii care lansează și ei noi ceasuri inteligente. Recent Samsung a lansat două noi modele, Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic.

Urmărirea hidratării ar fi un instrument la îndemână pentru sportivii cu risc de deshidratare în timpul maratoanelor sau al drumețiilor. În cazul în care nivelul de hidratare se va deteriora, probabil că portabilul își poate sfătui proprietarul să bea mai mult înainte de instalarea deshidratării. Deși sunt disponibile multe aplicații care reamintesc câtă apă trebuie să bei, ele se bazează pe o perioadă prestabilită pentru a emite mementouri, nu date ale dezhidratării în timp real. Atunci când sunt utilizate alături de celelalte valori ale Apple Watch, datele de hidratare ar putea ajuta purtătorii să înțeleagă mai bine starea lor la zi și pe termen lung.

Ultimul senzor semnificativ adăugat de Apple la linia sa purtabilă a adus un ECG în Apple Watch seria 4. De atunci, Samsung și Fitbit au introdus, de asemenea, senzori de compoziție corporală și senzori EDA pe dispozitivele lor respective.

Pe baza datei de depunere a cererii de brevet, Apple lucrează la acest brevet de cel puțin trei ani, dar este puțin probabil ca senzorul să fie gata de utilizare pe Apple Watch Series 7. Nu excludem însă introducerea acestuia pentru un viitor model Apple.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite