Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se fac ultimele pregătiri pentru recensământ

Pregătirile pentru recensământul populației și locuințelor au intrat în linie dreaptă. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, până în 18 februarie se fac înscrieri, la primării, pentru recenzori, iar activitatea propriu-zisă de recenzarea asistată și autorecenzarea se vor face din 14 martie până în 15 mai.

Se fac ultimele pregătiri pentru recensământ
Comentează 0

Recenzarea asistată se va face în spații special amenajate de primării, unde cetățenii vor fi asistați de recenzori în completarea chestionarelor. Toată activitatea de recenzare se va face on-line, pe tablete puse la dispoziție de autorități. Persoanele recenzate în spațiile amenajate de primării și la domiciliu vor avea la dispoziție chestionare în format fizic, doar pentru mai buna înțelegere a întrebărilor”, susţin reprezentaţii Prefecturii. Potrivit acestora, data de referință a recensământului este 1 decembrie 2021, ora 0, însemnând că se vor colecta date valabile pentru data respectivă (inclusiv persoane decedate după 1 decembrie 2021; nou-născuții după 1 decembrie 2021 nu vor fi recenzați).

Mai trebuie spus că între 16 mai și 17 iulie se va face recenzarea la domiciliu, doar pentru persoanele care nu s-au autorecenzat (asistat sau nu), în perioada 14 martie – 15 mai, iar la începutul lunii martie se vor da publicității tutoriale privind modalitatea de completare a chestionarelor ce vor fi aplicate.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite