Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scandal cu focuri de armă în Aradul Nou / UPDATE: Arestat preventiv

Scandal cu focuri de armă în Aradul Nou / UPDATE: Arestat preventiv
Comentează 0

Update 2 Arestat preventiv

Potrivit anchetatorilor, cel care a tras a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.


Update 1 Reținut şi cercetat pentru tentativă de omor

În urma cercetărilor efectuate ieri, tânărul de 22 de ani care a efectuat focul de armă, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.
De asemena, în cauză se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, competența de cercetare fiind declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.


Un scandal între mai multe persoane ar fi avut loc în urmă cu câteva momente pe o stradă din cartierul Aradul Nou. Se pare că scandalul ar fi pornit între mai multe persoane de etnie rromă, iar o persoană a scos o armă cu care ar fi tras mai multe focuri. Se pare că în urma altercaţiei, nimeni nu a fost rănit. Cert este că oamenii legii se află în aceste momente la faţa locului. „Cercetările sunt în desfăşurare. Vom reveni cu amănunte”, au transmis reprezentanţii IPJ Arad.

UPDATE:

”Referitor la speța cu armele, vă comunicăm următoarele: Astăzi, în jurul orei 12,00, polițiștii de ordine publică din municipiu au fost solicitați prin SNUAU 112 să se deplaseze la un imobil de pe raza municipiului, întrucât s-ar fi tras mai multe focuri de armă.
A fost solicitată echipa operativă formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale și ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au constat că a izbucnit un conflict spontan între trei arădeni de 20, 30 și 39 de ani și alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 52 de ani, din județul Timiș și județul Arad.
Unul dintre participanți, de 22 de ani, din Arad ar fi executat mai multe focuri de armă, unul din proiectile lovind portiera unui autoturism parcat, proprietatea unuia dintre participanții la scandal.
În urma controlului efectuat în imobilul în fața căruia a avut loc incidentul au fost depistate și indisponibilizate 2 încărcătoare, unul cu 17 cartușe cu capse nepercutate, calibrul 380 PPU, și celălalt cu 2 cartușe de același calibru.
Toate persoanele implicate în incident au fost conduse la sediul Poliției în vederea audierii.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor uz de armă letală fără drept, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tulburarea ordinii și liniștii publice, în vederea stabilirii vinovăției celor implicați și luarea măsurilor legale care se impun.
Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad”, ni s-a precizat din partea Biroului de Presă al IPJ Arad.

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite