Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Salina Turda i-a vrăjit pe englezi. E pe primul loc în clasamentul destinaţiilor de vizitat

Englezii sunt pur şi simplu vrăjiţi de frumuseţea spectaculoasă a Salinei Turda. Dovada? Renumita publicaţie The Guardian o plasează pe primul loc într-un top 10 al celor mai excentrice obiective turstice ce merită vizitate.

Salina Turda i-a vrăjit pe englezi. E pe primul loc în clasamentul destinaţiilor de vizitat
Comentează 1

"Pentru o experiență suprarealistă, nu e nevoie să cauți mai departe de Salina Turda. Mina adâncă de 120 de metri a fost săpată în secolul al XVII-lea. Mai târziu, a fost depozit de brânză, iar, recent, a fost transformată într-un parc tematic magic, cu roată, mini teren de golf, sală de bowling și masă de tenis. Are și un lac subteran cu bărci ce pot fi închiriate pentru explorarea minei”, scrie The Guardian.

Pe de altă parte, jurnaliştii britanici menţionează şi tarifele de vizitare avatntajoase ca un alt atu pentru cei care vor să facă o excursie de neuitat.

Anul trecut, salina a înregistrat un număr record de vizitatori, peste 600.000, din care o treime străini. De altfel, administratorii pregătesc o investiţie de circa zece milioane de euro, ce ar urma să dubleze capacitatea salinei, potrivit turdanews.ro.

Sămbăta trecută, salina a găzduit şi finala Eurovision pe România, iar spectacolul a fost transmis şi de alte televiziuni europene, tocmai datorită cadrului natural spectaculos. Joi, în salina a fost programat un meci de minihandbal.

Alte destinații excentrice incluse în topul The Guardian sunt turnul de televiziune Zizkov, din Praga, fântânile arteziene care stropesc turiștii neavizați din grădina palatului Hellbrunn, Austria sau muzeul pisicilor, din Amsterdam. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite