Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

România a trecut peste cea mai friguroasă noapte din an. Când ne va părăsi vremea geroasă!

România a trecut peste cea mai friguroasă noapte din an. Minima nopții precedente în depresiuni a fost de până la -31 de grade la Întorsura Buzăului, dar temperaturi minime scăzute au fost în partea centrală a țării. La Brașov au fost -25 de grade, - 24 de grade la Joseni, -23 la Miercurea Ciuc, temperaturi sub pragul de ger în mare parte din țară. Chiar și în zona Capitalei, au fost -12 grade

România a trecut peste cea mai friguroasă noapte din an. Când ne va părăsi vremea geroasă!
Comentează 0

Din păcate, meteorologii spun că frigul va continua și în zilele următoare. Oana Păduraru, meteorolog ANM, a informat, într-o intervenție la Realitatea PLUS despre evoluția vremii în următoarele zile.

În dimineața zilei de ieri a fost emisă o atenționare meteorologică cod galben pentru vreme deosebit de rece și nopți și dimineți geroase în mare parte din țară. Temparaturile sunt de așteptat să fie cuprinse în general între -25 și -18 grade În Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în Moldova și în nopțile următoare.

Atenționarea va expira sâmbătă dimineață la ora 10 și tot în aceat interval pe parcursul nopților și în restul zonelor țării minimele termice se vor încadra în general între -18 și -8 grade.

Pe parcursul zilelor mai mult datorită insolației, valorile termice vor deveni ușor pozitive în special în partea de sud a țării unde se vor înregistra 4, 5 grade, însă în regiunile din jumătatea nordică vor rămâne și temperaturi negative, astfel că maximele se vor încadra în general între -5 și 4 grade. În ceea ce privește precipitațiile, deocamdată avem 2 zile cu cer mai mult senin în aproape toate zonele țării, însă cu probabilitate destul de mare de ceață noaptea și dimineața.

În ceea ce privește intensificările vântului, acestea nu vor mai crea probleme în zilele următoare, doar pe crestele montane ar putea să fie intensificări izolate.

Când ne va părăsi vremea geroasă

Situația se schimbă puțin la sfârșitul acestei săptămâni, în sensul că tendința este ca vremea să se încălzească ușor, și această încălzire se va resimți în primul rând la valorile diurne. Și totodoată își vor face apariția și din nou și precipitațiile în aproape toate zonele țării. Vor fi ninsori doar în extremitatea vestică. Pe fondul încălzirii vremii ar putea să fie și precipitații mixte, și condiții de producere a poleiului.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite