Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Război Ucraina. Foști prizonieri, mărturii cutremurătoare din INFERNUL rusesc - Șocuri electrice, mutilări, bătăi, printre torturile preferate

Mărturii cutremurătoare ale prizonierilor ucraineni care au scăpat din infernul rusesc. Mai mulți prizonieri de război ucraineni au povestit umilințele, torturile și abuzurile la care au fost supuși de militarii ruși. 

Război Ucraina. Foști prizonieri, mărturii cutremurătoare din INFERNUL rusesc - Șocuri electrice, mutilări, bătăi, printre torturile preferate
Comentează 0

Tot mai multe mărturii vin în aceste zile de la prizonierii de război ucraineni care au reușit să ajungă înapoi acasă, în Ucraina.

Prizonierii de război ucraineni au povestit în detaliu experiențele de tortură și abuz prin care au trecut în timp ce se aflau în mâinile forțelor ruse.

Mai mulți prizonierii de război ucraineni au vorbit despre experiențele de tortură și abuz prin care au trecut în timpul captivității ruse, relatează publicația americană The Hill, potrivit The Guardian. Familiile lor descriu și ele săptămânile grele prin care au trecut ca „iadul pe pământ”, în care nu au știut dacă cei dragi erau morți sau vii.

Un fost prizonier de război, Igor Kurayan, în vârstă de 55 de ani, a spus că a fost bătut și supus șocurilor electrice în timpul săptămânilor de captivitate în Rusia.

Soldații ruși i-au răsucit și tăiat degetele folosind clești și foarfece de tăiat metal, a mai povestit Kurayan.

„Alți prizonieri au fost bătuți atât de rău încât au murit”, a mărturisit el.

În fiecare zi era chemat pentru tortură și îndemnat să își denunțe prietenii.

Anzhelika Todorashko, în vârstă de 32 de ani, a declarat că mama ei, Viktoria, în vârstă de 52 de ani, a fost capturată în februarie pentru că ajuta armata ucraineană. Ea a fost dusă în Rusia, unde a fost supusă șocurilor electrice, a fost fotografiată goală. Femeia a mai spus că primea puțină mâncare și apă și că în toată acea perioadă a auzit țipetele altor prizonieri care cereau să moară, a mai spus fata acesteia.

„Soldații ruși umilesc prizonierii”, a spus Todorashko.

Mama sa i-a povestit cum prizonierii trebuie să își țină mâinile deasupra capului ore întregi pe cap. „Dacă își lăsau mâinile în jos, erau bătuți. Soldații le-au bărbierit și pe femei pe cap și i-au ucis pri n sufocare pe alții”, a mai spus aceasta.

Mama ei a fost eliberată la câteva săptămâni după ce a fost închisă și dusă la un spital din Ucraina.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite