Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectele Erasmus+ ,,Learning to be 3” și ,,Effective e-Learning System Based on Digital Competences” implementate de Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” Arad

Proiectele Erasmus+ ,,Learning to be 3” și ,,Effective e-Learning System Based on Digital Competences” implementate de Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” Arad
Comentează 0

 

    ,,Learning to be 3” – proiect de mobilitate VET, cu numărul 2019-1-RO01-KA116-062023, se derulează în cadrul Cartei de mobilitate VET. Continuă stagiile de formare profesională pentru elevii din clasele a X-a, liceu și școală profesională de la cele trei profile ale școlii – textile, servicii, estetică și igiena corpului omenesc la agenți economici și o școală privată de coafură de la Granada – Spania.
    Importanța acestui proiect constă în îmbunătățirea competențelor profesionale și a celor transversale care sunt apreciate de angajatori, prin mutarea centrului de greutate din zona vehiculării conținuturilor în zona aplicativă și a interrelaționării și adaptării sociale. Competențele sunt formate și/sau exersate într-un mediu de lucru real care permite o gestiune mai eficientă a propriei învățări, a carierei și activității profesionale, conțtientizare culturală, motivare sporită.
    ,,Effective e-Learning System Based on Digital Competences” EES – proiect de parteneriat strategic, cu numărul 2018-1-LV01-KA229-046952, reunește următoarele țări: Letonia, Grecia, Portugalia, Croația, România. Anul 1 a pus accentul pe dezvoltarea abilităților și competențelor digitale ale cadrelor didactice pentru a putea folosi corect în activitatea didactică instrumentele digitale și platformele de e-learning. 
    Anul 2 prevede implicarea activă a elevilor în activități de învățare bazate pe folosirea mijloacelor și instrumentelor digitale, pentru dezvoltarea competențelor prevăzute în programele școlare. În luna octombrie a avut loc o întâlnire a coordonatorilor de proiect la Industrijsko Obrtnika Skola din Slavonski Brod – Croația, discuțiile au vizat analiza activităților realizate, problemele organizatorice, bugetul proiectului și buna desfășurare a activităților ce vor fi realizate în perioada următoare.
    În perioada 9-13 decembrie 2019, a avut loc un schimb pe termen scurt de elevi, la 2o Epaggelmatiko Lykeio Katerinis – Grecia. Obiectivele activității au fost: pregătirea elevilor pentru utilizarea mijloacelor digitale în învățare, dezvoltarea competențelor digitale, dezvoltarea competențelor de învățare, oferirea suportului individual, îmbunătățirea competențelor de comunicare și cooperare, îmbunătățirea competențelor de comunicare în limba engleză. 
    În urma participării la acest training, elevii și-au dezvoltat competențele digitale necesare studiilor și carierei, îmbunătățit competențele în utilizarea platformelor e-learning, implicat în propria dezvoltare profesională, și-au dezvoltat competențele interculturale și lingvistice, vor folosi cunoștințele și experiențele dobândite pentru lucrul cu instrumentele e-learning, sunt motivați pentru utilizarea eficientă a competențelor digitale și pregătiți pentru integrarea pe piața muncii, respectiv a societății contemporane.     Elevii au lucrat pe grupe, au fost create bloguri și prezentări în Prezi și App Inventor, au învățat să editeze videoclipuri. Produsele realizate de elevi au fost prezentate într-un cadru festiv la care au participat oficialități și conducerea școlii din orașul Katerini, cadre didactice și elevi participanți la training.


prof. dr. Adina Avacovici
prof. Cosmin Julan

Galerie foto (14)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite