Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pecica - Pomana porcului , un obicei reluat după doi ani de pandemie

Pecica - Pomana porcului , un obicei reluat după doi ani de pandemie
Comentează 0

Pecicani, locuitori ai satelor aparținătoare și musafiri din alte localități s-au bucurat în luna decembrie, de evenimentul gastronomic al finalului de an. Pomana Porcului a revenit după o pauză de doi ani, cu suflu nou, dar cu scopul stabilit la prima ediție, organizată în 2010: să ducem mai departe tradiția sacrificării porcului în preajma Crăciunului și a pregătirii bucatelor tradiționale. Echipele reprezentând românii, maghiarii, sârbii și slovacii din Pecica și din satele aparținătoare au amenajat standuri superbe, cu ustensile folosite la tăiatului porcului, precum și obiecte tradiționale. Publicul a fost servit cu mic dejun și prânz, atmosfera fiind relaxată, în spiritul sezonului. Juriul format din fostul ministru Constantin Traian Igaș, Gheorghe Cionca, proprietarul carmangeriei „Ghiță Măcelaru” și Petru Danci, cunoscut și ca bucătar cu experiență, și-a luat în serios rolul și a evidențiat calitățile fiecărei echipe, cu ocazia premierii, la care a fost alături de noi și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Mulțumiri tuturor organizatorilor și participanților pentru că reușim să păstrăm împreuna tradițiile culinare pecicane! a spus Petru Antal primarul orașului Pecica.

Galerie foto (30)