Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Piedone despre Colectiv: „Şi dacă ar fi murit copiii mei în incendiu, pe lege m-aş considera nevinovat”

Piedone despre Colectiv: „Şi dacă ar fi murit copiii mei în incendiu, pe lege m-aş considera nevinovat”
Comentează 0

Primarul sectoruui 5, Cristian Popescu Piedone, a acordat marţi un amplu interviu, în cadrul căruia a răspuns mai multor întrebări despre copilăria sa ca fiu de diplomat, despre ascensiunea politică, dar şi despre implicarea şi vina sa în cazul tragediei de la clubul Colectiv.

„Din prima zi, am să încep a va spune ultimul cuvânt în față judecătorului de  fond: Domnule judecător, dacă copiii mei s-ar fi aflat în clubul Colectiv și s-ar fi întâmplat să moară, eu aș fi spus în continuare că sunt nevinovat pe lege. Sunt tată, sunt bunic, știu ce însemna, văd, nu sunt lipsit de realitate. Nu aș fi vrut să trăiesc asemenea clipe, dar nu pot să îmi asum ce nu îmi aparține mie. Dacă m-aș simți vinovat, aș avea puterea să recunosc în față națiunii că am greșit. Dacă aș ști că acești copii ar învia, mi-aș asuma. Vreți că eu să fiu acarul Păun, ați găsit adevăratul vinovat. Toți primarii de a acea vreme au semnat, în conformitate cu legea. La registratură s-a depus pentru bar, vânzare băuturi alcoolice, 80 de locuri la mese. Atât a solicitat”, a declarat Piedone. 

Întrebat dacă este pregătit să facă închisoare, Piedone a afirmat că este pregătit pentru nedreptate: „Nu știu ce să spun direct. Aş fi pregătit pentru nedreptate… și Mântuitorul a fost răstignit. Nu mă asimilez Lui. Dacă se consideră că sunt vinovt, aș vrea să iau toate păcatele asupra mea, nu mai e nimeni vinovat, nici miniștrii, nici premierul. Ard spitale și nu mai e nimeni vinovat, să mă ia tot pe mine. Nu fug, nu mă duc în Madagascar, îmi primesc sentința cu demnitate, dar dacă există dreptate în țară asta, nu am eu ce să caut în treaba asta. Nu mai pot, ia-mă odată, nu sunt nici primul, nici ultimul. Și acolo mă duc, știu că sunt nevinovat”

Citeşte interviul complet AICI

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite