Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Permisele auto obținute prin dare de mită au fost anulate, printr-o hotărâre a instanței

Procurorii DNA au anunțat trimiterea în judecată a celor cinci polițiști, examinatori la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Arad pentru luare de mită. Ei sunt acuzați că ar fi primit sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro. 

Permisele auto obținute prin dare de mită au fost anulate, printr-o hotărâre a instanței
Comentează 0

Pentru cinci inculpate, instanța arădeană a decis anularea permiselor auto obținute prin darea de mită și persoanele în cauză au primit pedepse cu închisoare cu suspendare pe o durată de supraveghere de 3 ani, pentru dare de mită, după ce instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției în cele cinci cazuri. 

Potrivit DNA, „cei cinci inculpați, polițiști – examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Arad, ar fi primit de la mai multe persoane, prin intermediari (instructori auto sau alte persoane de încredere), sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro, în legătură cu fraudarea examenelor practice, pentru obținerea permisului de conducere. Concret, banii ar fi fost remiși celor cinci polițiști de către intermediari fie direct fie prin plasarea acestora în portiera dreapta-față a autoturismului cu care urma să se susțină proba practică. De cele mai multe ori, înainte de începerea examinării intermediarul l-ar fi „atenționat” pe polițistul examinator cu următoarele cuvinte: «Puteți avea grijă de cel/cea care este la volan?», acest lucru însemnând pentru examinator că doar acea persoană era dispusă să remită/a remis sume de bani pentru a fi ajutată. De precizat este faptul că, spre deosebire de persoanele favorizate în maniera de mai sus, candidații care susțineau proba practică fără a remite sume de bani ar fi fost conduși pe trasee dificile, astfel încât să aibă cât mai multe ocazii de a comite greșeli și implicit pentru a nu promova proba respectivă”


Scrie un comentariu

trimite