Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pădurar arădean împușcat de braconieri. Doi suspecți au fost reținuți

Un pădurar din Gurahonț a fost împușcat în timp ce patrula și a observat un grup de persoane care ar fi participat la o vânătoare ilegală. Braconierii au încercat să scape în acest fel, dar doi suspecți au fost reținuți.

Pădurar arădean împușcat de braconieri. Doi suspecți au fost reținuți
Comentează 0

Incidentul a avut loc pe raza comunei arădene Brazii, într-o pădure care aparține de Ocolul Silvic Gurahonț, unde pădurarul Sorin Jiva (44 de ani) este angajat. Se afla în timpul serviciului și patrula cu mașina în zona sa de responsabilitate când a observat un grup de braconieri. Aceștia ar fi tras cu o armă de vănătoare spre vehiculul pădurarului, care a fost nimerit în zona toracică și în picior. Mașina are, de asemenea, urme de alice, semn că s-a tras de mai multe ori.

Victima a fost transportată inițial la Spitalul Județean Arad, de unde a fost transferată la Secția Chirurgie a Spitalului Municipal Timișoara. Medicii care l-au operat afirmă că bărbatul a ajuns la spital cu alice în zona toracică și cu leziuni pulmonare. Acum este în stare stabilă.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

Doi suspecți – Călin Ștefan Surda și Valentin Tamaș - au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt audiați, iar polițiștii urmează să îi identifice pe toți membrii grupului de braconieri.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite