Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă rasă umană? Sunt voci care susțin că s-a născut deja omul care va trăi 1000 de ANI

O noua rasă umană este în dezvoltare, un mix perfect între biologie și lumea digitală, scrie digi24.ro. Adepţii biotehnologiei se plasează la graniţa dintre vis și realitate, pentru că încearcă să updateze creierul, trupul şi natura umană în modalităţi ce sfidează limitele imaginaţiei, susţine un articol din Vox, citat de digi24.ro. Astfel, sunt voci care susțin că s-a născut deja omul care va trăi 1.000 de ani.

O nouă rasă umană? Sunt voci care susțin că s-a născut deja omul care va trăi 1000 de ANI
Comentează 0

Dacă n-aţi auzit încă de termenul „biohacking", probabil că aţi citit despre practici bizare cărora li s-ar putea aplica această etichetă. Poate că l-aţi văzut pe Jack Dorsey, CEO la Twitter, în clipuri care laudă beneficiile postului intermitent şi ale consumului de suc de sare în fiecare dimineaţă. Poată că aţi citit despre fostul angajat NASA, Josiah Zayner, care se injectează cu ADN, folosindu-se de tehnologia de editare genetică CRISPR sau despre indivizi care şi-au implantat un cip în braţ.

Ce este transhumanismul...

Biohackerii care au, în acest moment, cea mai mare notorietate sunt cei care experimentează pe propriile lor trupuri, în afara spaţiului tradiţional al laboratoarelor şi al instituţiilor de cercetare, în speranţa că-şi vor maximiza performanţa fizică şi cognitivă. Aceştia formează o ramură a transumanismului, mişcare ce militează ca umanitatea să se folosească de tehnologie pentru evoluţia speciei. Unii dintre biohackeri au doctorate în ştiinţă, alţii sunt doar amatori. Iar metodele prin care-şi modifică biologia sunt la fel de diverse ca şi ei.

și  ce este biohackingul?

O definiţie mai nimerită pentru biohacking ar putea fi încercarea de a-ţi manipula creierul şi trupul pentru a le optimiza performanţele, departe de graniţele medicinei alopate. Printre corifeii acestui curent se numără Dave Asprey, un biohacker care a creat compania de suplimente Bulletproof. Pentru el, biohacking-ul este „arta şi ştiinţa de-a schimba mediul din jurul tău, astel încât să deţii controlul complet asupra propriei biologii."

Articolul din Vox atrage atenţia asupra unui pericol real: pe măsură ce devenim mai deştepţi, mai puternici şi chiar nemuritori, făurim o societate în care toată lumea e presată să-şi modifice biologia - chiar şi atunci când nu vrea. Să refuzi să te upgradezi ar putea însemna un uriaş dezavantaj profesional. Ar însemna că refuzi optimizarea. Într-o lume a superoamenilor, va deveni din ce în ce mai greu să rămâi un simplu muritor, mai scrie digi24.ro.

Mai multe detalii citiți aici: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/gadget/o-noua-rasa-de-oameni-creata-printr-un-procedeu-controversat-expert-prima-persoana-care-va-trai-1-000-de-ani-s-a-nascut-deja-1177993

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite