Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Norvegienii din două oraşe au primit energie electrică gratuită pentru o zi

Norvegia, ţara în care maşinile electrice reprezintă circa 90% din vânzări şi despre care toţi estimau că nu va avea suficientă electricitate pentru a le alimenta pe toate, sparge din nou tiparele şi anunţă că are, de fapt, supraproducţie de electricitate în aceste zile. Iar asta a făcut ca norvegienii din două cele mai mari oraşe — Oslo şi Bergen — să primească la 4 septembrie electricitate gratuită, pentru o zi completă, scrie piataauto.md.

Probabil că acolo nu există „băieţi deştepţi” sau poate băieţii lor deştepţi din energie sunt nişte ageamii, care nu înţeleg „binefacerile” preţurilor pieţei, care nu au nicio legătură cu costurile de producţie şi nici că satisfacţia adevărată a unui furnizor este atunci când îşi jupoaie cât mai mult clientul, aşa cum se întâmplă în România.

Norvegienii din două oraşe au primit energie electrică gratuită pentru o zi
Comentează 0

Potrivit sursei citate, oferta de energie gratuită a fost generată de o perioadă de ploi puternice, care a umplut aproape toate rezervoarele din ţară până la limitele lor maxime şi mai mult. Pentru a nu deversa pur şi simplu apa, autorităţile şi reţeaua de distribuţie au decis să facă un gest de bunăvoinţă şi să livreze electricitate gratuită pentru o zi completă, stimulând astfel oamenii să consume mai mult în acea zi, să-şi încarce gratuit maşinile acasă, să facă orice şi-ar dori, pentru a avea un consum mai mare la nivel naţional în acea zi şi a ajuta la drenarea sub limita maximă a nivelului apei din bazinele de acumulare ale hidrocentralelor! E a doua oară în istoria Norvegiei, când se întâmplă să fie oferită electricitate gratuită, iar prima oară a fost în august 2023, deci tot recent.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: piataauto.md


Scrie un comentariu

trimite