Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Mirosul nu ajunge la ANIF, iar gunoiul nu se vede din birouri. Mureșelul, o pată pe imaginea orașului

Chiar în zona centrală a orașului, la doi pași de Consiliul Județean și de noul sediu al Inspectoratului Școlar, gunoaiele au umplut albia canalului Mureșel.

FOTO | Mirosul nu ajunge la ANIF, iar gunoiul nu se vede din birouri. Mureșelul, o pată pe imaginea orașului
Comentează 1

O groapă de gunoi s-a format pe strada Miron Costin, chiar în albia canalului Mureșel. Cantități mari de deșeuri menajere și PET-uri s-au adunat de săptămâni bune, fără ca responsabilii să se sesizeze. Este vorba de Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Arad, care administrează canalul și o lățime de câțiva metri din ambele maluri.

Pe lângă mirosul de dejecții pe care acest canal îl emană de atâția ani, arădenii au trebuit să suporte și mizeria chiar de sărbători. Asta pentru că din birouri, responsabilii ANIF (care de ani de zile se dovedesc incapabili să intubeze canalul)  nu văd gunoaiele și nu simt mirosul pestilențial.

Primăria Arad și-a exprimat intenția de a prelua Mureșelul de la ANIF, pentru a investi, adoptând chiar un proiect în acest sens, în toamna anului trecut. Municipalitatea vrea să preia o lungime de 6500 de metri din canal, adică porțiunea care traversează orașul. Numai că lucrurile se mișcă greu...

Directorul ANIF Arad, Mircea Purcaru, susține că autoritatea centrală a acceptat propunerea Primăriei Arad și că mai departe trebuie trimisă o cerere către Guvern, astfel că procedurile birocratice sunt abia la început.

În urmă cu cinci ani, după ce mii de arădeni au semnat o petiție pentru intubarea Mureșelului, ANIF a aprobat fondurile necesare, însă lucrările nu s-au mai derulat. Au fost amânate de la un an la altul, fără explicații.

Primarul Gheorghe Falcă a declarat, cu mai multe ocazii, că Mureșelul poate fi valorificat, dacă este curățat corespunzător, sunt oprite deversările ilegale și se fac unele amenajări. În jurul canalului s-ar putea amenaja parcuri cu alei, iar anumite segmente ale Mureșelului ar putea deveni navigabile pentru ambarcațiuni de agrement.

Primarul a spus că municipalitatea este dispusă să investească în aceste amenajări, astfel încât peste câțiva ani canalul urât mirositor și plin de gunoaie să devină un punct de atracție.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite