Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Măsuri împotriva coronavirusului la nivelul Județului Arad

Măsuri împotriva coronavirusului la nivelul Județului Arad
Comentează 0

INFORMARE DE PRESĂ

Pe durata stării de alertă, în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației, S.C. Compania de Transport Public Arad S.A, precum și ceilalți operatori de transport au obligația de a asigura călătorilor, contra cost, măști medicinale simple pentru protecția nasului și a gurii, care urmează a fi comercializate la punctele de vânzare a biletelor de tramvai/autobuz sau, după caz, în mijloacele de transport în comun. În cazul refuzului călătorilor de a purta masca de protecție sau a refuzului de a respecta măsurile de păstrare a distanței fizice sanitare, conducătorul autovehiculului poate să nu permită accesul acelui călător/acelor călători în mijlocul de transport în comun. În cazul în care este necesar, conducătorul de autovehicul sau tramvai poate solicita sprijinul instituțiilor abilitate, prin apelarea numărului unic de urgență 112.

 

Decizia a fost luată de Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, cu avizul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad.

 

***

 

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 218 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 1126. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 526, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3821.

 

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali arădeni au continuat acțiunile de verificare a persoanelor față de care s-a instituit măsura autoizolării la domiciliu, fără să constate abateri.

 

***

Documentele  oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

 

Biroul de presă                                                                                               19.05.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite