Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liliana Waas: „Unul dintre simbolurile Aradului şi-a schimbat faţa cu ajutorul fondurilor europene”

Lucrările de reabilitare a clădirii Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad sunt aproape finalizate. Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 a presupus o investiţie de peste 14 milioane de lei, 13 milioane de lei fiind fonduri nearambursabile obţinute de la FEDR şi bugetul de stat.

Liliana Waas: „Unul dintre simbolurile Aradului şi-a schimbat faţa cu ajutorul fondurilor europene”
Comentează 0

„Clădirea Teatrului Clasic «Ioan Slavici», unul dintre simbolurile Aradului, şi-a schimbat faţa cu ajutorul fondurilor europene. Asta, în condiţiile în care, pe vremea guvernării PSD, când Aradului i s-au tăiat sursele de finaţare de la bugetul de stat, banii europeni au reprezentat singura şansă de dezvoltare. Administraţia liberală arădeană nu s-a dat bătută, a accesat sursele de finanţare europene, a făcut proiecte, iar rezultatele se văd”, a declarat Liliana Waas, consilier municipal PNL.

Potrivit ADR Vest, proiectul de reabilitare a clădirii Teatrului a presupus lucrări ample de refacere a faţadelor, de înlocuire a tâmplăriilor exterioare din PVC cu tâmplărie din lemn, înlocuirea sistemului de iluminat arhitectural, refacerea șarpantei, schimbarea completă a învelitoarei existente din tablă și țiglă, schimbarea elementelor suport ale acesteia și montarea de parazăpezi pentru protecție; refacerea sistemul de captare a apei pluviale de la nivelul acoperișului;  reabilitarea instalației de paratrăsnet, dar şi refacerea trotuarului curții interioare construcției.

Proiectul „Reabilitare clădire Teatru Clasic Ioan Slavici Arad - ETAPA 1- Restaurare şi Reabilitare exterioară” este implementat prin Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite