Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Jurnalul familiei-escu la Cinema ARTA

Jurnalul familiei-escu la Cinema ARTA
Comentează 0

 Cinema Arta şi Centrul Municipal de Cultura Arad organizează vineri, 12 iunie, începând de la ora 21,30, în Grădina de vară a Cinema Arta proiecția filmului documentar ”Jurnalul familiei-escu”.

Jurnalul familiei -escu a avut premiera mondială la Festivalului Internațional de Film Transilvania, parcursul documentarului a continuat cu proiecții în cadru Festivalul Filmului European, Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov, Arkadia Shortfest, iar în luna octombrie, la Astra Film Festival. Jurnalul familiei –escu a fost proiectat în prezența echipei în cadrul celei de-a 10-a ediții Les Films de Cannes à Bucarest.

Sinopsis:
Jurnalul familiei -escu este, de fapt, povestea milioanelor de români care, prin forţa împrejurărilor, au ajuns să locuiască între aceste graniţe şi să fie nevoiţi să se suporte unii pe alţii: fix aşa cum stau lucrurile într-o mare familie. O călătorie în spaţiu şi timp, în care familia e puntea de legătură între toate momentele care ne-au ţinut uniţi, dar ne-au şi dezbinat în toți acești ani.
Prin definirea câtorva „elemente”, precum: limba, naționalitatea, religia, mâncarea, sportul, politica, războiul, agricultura, șantierele, tradițiile, muzica sau moda, filmul conturează un portret al felului în care cele enumerate mai sus ne-au influenţat şi modelat familia.
În tot acest demers, regizorul caută răspunsurile împreună cu Ioana Pârvulescu, Mihaela Miroiu, Sorin Ioniță, Stelian Tănase, Theodor Paleologu, Vintilă Mihăilescu și este ajutat de arhive personale de la zeci și zeci de oameni.

Trailer: https://vimeo.com/305031189

Regia: Șerban Georgescu
Cu: Ioana Pârvulescu, Mihaela Miroiu, Sorin Ioniță, Stelian Tănase, Theodor Paleologu, Vintilă Mihăilescu
Audiență Generală
An: 2018
Genul filmului: documentar
Locația: Grădina de vară a Cinema Arta (în caz de vreme nefavorabilă proiecția va fi reprogramată)


Intrarea este liberă, în limita celor 100 de locuri disponibile (pentru a respecta distanța între scaune) pe baza de rezervare la telefon 0257/280526 (marți-joi între orele 8-17, vineri între orele 8-14) sau cinemaartaarad@gmail.com.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite