Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iubirea, sărbătorită la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad

Dragobete sau Valentine’s Day? Deşi Dragobetele este o sărbătoare autentic românească, adânc înrădăcinată în tradiţiile strămoşeşti, în zilele noastre există tendinţa ca tot mai mulţi români să sărbătorească Valentine’s Day, care a devenit sărbătoarea internaţională a iubirii.

Iubirea, sărbătorită la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad
Comentează 0

Elevii claselor a IX- a şi a X- a au participat la o activitate creativă organizată sub forma unor ateliere tematice, pe grupe, având ca sarcini de lucru realizarea unor postere cu: informaţii despre cele două sărbători, reprezentarea grafică a temelor şi realizarea unui câmp semantic pentru ambele sărbători.

14 februarie, fiind şi Ziua Internaţională a Cărţii Dăruite, elevii şi-au ales câte o carte în funcţie de preocupări cultivându-se plăcerea de a citi. Activitatea a fost organizată şi coordonată de prof. Oana Olariu şi prof. Cosmin Julan.

Astăzi s-au păstrat puţine tradiţii româneşti, mai ales în mediul urban, locul zeului iubirii autohton fiind luat de Sfântul Valentin. Deşi se bucură de popularitate în rândul românilor, noi ar trebui să ne întoarcem la tradiţia şi spiritualitatea românească.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite