Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Intel a anunțat cel mai puternic procesor mobil al său: Alder Lake cu 16 nuclee

Intel a anunțat cel mai puternic procesor mobil al său: Alder Lake cu 16 nuclee
Comentează 0

Intel și-a anunțat de câteva zile cele mai puternice procesoare mobile de până acum: noua serie Alder Lake Core HX de a 12-a generație care vizează în mod direct piața entuziastă. Procesoarele din seriile Core i5, i7 și i9 HX vor putea împinge un cip mobil chiar mai departe decât puteau procesoarele precedente.

Conform TechRadar, Intel promite performanțe de calibru desktop în laptopurile și stațiile de lucru mobile. Poate părea o problemă grea, dar noile procesoare vor avea până la 16 nuclee/24 fire, suport PCIe 5.0 x16, până la 128GB DDR5 RAM, precum și 55 W de putere de bază.

Cu noua arhitectură de bază și limitele mai mari de putere ale procesoarelor Intel Core HX din a 12-a generație, le permitem creatorilor de conținut să abordeze cele mai solicitante fluxuri de lucru mai mult ca niciodată”. A declarat Chris Walker, vicepreședinte corporativ Intel și director general al platformelor client de mobilitate.

Noile cipuri din seria Intel HX sunt comercializate atât pentru profesioniști creativi și tehnici, cât și pentru jucătorii de PC. Toți aceștia vor putea profita de nuclee de procesare mai multe și mai rapide, de memorie de nouă generație și de componente PCIe 5.0 precum SSD-urile.

Anunțate recent la evenimentul Intel Vision 2022, nu se știe încă prețurile sau disponibilitatea noilor procesoare Intel. Știm doar că noile procesoare din seriile Intel Core i5, i7 și i9 HX vor fi disponibile cândva în acest an.

Specificațiile procesoarelor mobile din seria Intel Core HX arată cu siguranță impresionante. Având în vedere experiența utilizatorilor cu cip-urile mobile Intel Alder Lake de până acum, aflate și în laptopurile Samsung Galaxy Book 2 și Galaxy Book 2 Pro, nu avem nicio îndoială că seria Intel HX va fi la fel de puternică precum susține Intel.

Dar există mai multe de aflat despre noile procesoare Intel. Suntem foarte interesați să vedem cum aceste noi cipuri abordează problema vieții bateriei. Acestea sunt cip-uri mobile, la urma urmei, iar laptopurile nu pot avea legal baterii mai mari de 100 Wh.

Cipurile Intel Alder Lake se dovedesc a fi mult mai consumatoare de energie decât predecesorii lor din a 11-a generație și, având în vedere că laptopurile de gaming se află la capătul inferior al spectrului de viață a bateriei, nu știm dacă cipurile din seria HX nu vor reduce și mai mult durata de viață a bateriei.

Dacă veți fi conectat la o priză de perete de fiecare dată când utilizați laptopul cu un procesor din seria Core HX, nu va mai fi valabilă definiția de dispozitiv „mobil”. Acestea fiind spuse, nu suntem momentan prea entuziaști până nu vom vedea noile procesoare Intel Core HX în viața reală, când va ateriza mai târziu în acest an.

Sursa Foto: Intel


Scrie un comentariu

trimite