Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlnire importantă a coaliţiei de guvernare PSD - ALDE, la Parlament

Şedință importantă, duminică, în coaliția de guvernare PSD - ALDE. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu și-au chemat toți deputații și senatorii la Parlament. Coaliția de guvernare vrea să se asigure că toți aleșii Puterii vor vota mâine guvernul Dăncilă. 

Întâlnire importantă a coaliţiei de guvernare PSD - ALDE, la Parlament
Comentează 0

Şedinţa comună a grupurilor parlamentare PSD şi ALDE, la care ar urma să participe şi premierul desemnat Viorica Dăncilă, va avea loc la Parlament, începând cu ora 13.00.

Printre temele care vor fi abordate se numără priorităţile legislative. Premierul desemnat Viorica Dăncilă a enumerat, marţi, primele măsuri pe care le va lua ca prim ministru. Întrebată care este cea mai importantă măsură pe care o va lua ca premier, Viorica Dăncilă a spus: ”Putem vorbi de un Cod economic, de un Cod administrativ, putem vorbi de legea învăţământului, de legea pensiilor”.

De asemenea, o altă temă va fi programul de guvernare. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că a amânat pentru duminică o întâlnire între conducerea partidului şi premierul desemnat, scrie mediafax.ro.

Cabinetul Dăncilă trebuie să treacă de ultimul hop: votul în Parlament

Pentru asta, deși PSD și ALDE au majoritate, șeful social-democraților le-a cerut sprijinul şi UDMR-ului și minorităților. Cele două grupuri parlamentare vor decide luni cum vor vota, însă tradiţia parlamentară arată o susţinere pentru guverne.

Guvernul Viorica Dăncilă află luni dacă primeşte încrederea deputaţilor şi senatorilor. Cei 27 de miniştri vor fi audiaţi în comisiile de specialitate, apoi vor cere votul parlamentarilor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite