Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incendiu izbucnit la o anexă gospodărească la Balastiera Micălaca

 Incendiu izbucnit la o anexă gospodărească la Balastiera Micălaca
Comentează 0

În această seară (10 Ianuarie), în jurul orei 20:45, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din municipiul Arad - Balastiera Micălaca.

Pentru misiune au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, încadrate cu 11 subofițeri și 2 soldați.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul anexei gospodărești construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Incendiul a fost localizat și lichidat prompt, în limitele găsite, fără a se înregistra victime.
A ars anexa cu bunurile aflate în interior constând în materiale textile, saltea, obiecte de mobilier și material lemnos.

În aceste momente, pompierii arădeni acționează pentru îndepărtarea efectelor negative ale incendiului și stabilirea cauzei probabile de producere a acestuia.

Update

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic, generat de amplasarea necorespunzătoare a coșului de fum față de materialele combustibile.

Pentru a preveni producerea unor eventuale incendii la coșurile de evacuare a fumului în această perioadă cu temperaturi scăzute, pompierii arădeni vă recomandă respectarea următoarele măsuri de prevenire:
-Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de persoane specializate şi autorizate; în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile; Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile; Nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.; În podul clădirilor şi în încăperi nesupravegheate, pardoseala din dreptul ușiței de la soba se protejează cu materiale incombustibile; Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă)

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite