Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Impozitele și taxele din Arad cresc în 2020 din cauza inflației

Impozitele și taxele din Arad cresc în 2020 din cauza inflației
Comentează 0

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal de mâine se referă la indexarea în funcție de rata inflației a impozitelor și taxelor locale, precum și a limitelor amenzilor care se fac venit la bugetul local.

Având în vedere că anul trecut, potrivit site-ului oficial al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, rata inflației a fost de 4,6%, pe masa consilierilor locali se află un proiect ce vizează majorarea dărilor, majorare care va intra în vigoare anul viitor. „Potrivit prevederilor art. 491 și art. 493 alin. (7) din Legea nr.227/2015 privind Codul  fiscal, cu modificările și completările ulterioare, în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, precum și limitele amenzilor care se fac venit la bugetul local, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliul local, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Potrivit site-ului oficial al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, http://www.dpfbl.mdrap.ro/rata_inflatiei.html, rata inflației pentru anul 2018 este de 4,6%. Prin urmare, se impune indexarea, pentru anul 2020, a impozitelor și taxelor locale prevăzute la Titlul IX din Legea nr.227/2015 actualizată cu rata inflației de 4,6%”, se arată în expunerea de motive aferentă proiectului.

Cum vor arăta taxele, impozitele și amenzile

În ceea ce urmează, în atașament, vă prezentăm tablou cuprinzând nivelurile indexate pe baza ratei inflaţiei a impozitelor și taxelor locale, precum și a limitelor amenzilor care se fac venit la bugetul local aplicabile în anul fiscal 2020.    

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite