Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „Valabilitatea permiselor de ședere pentru lucrătorii străini a crescut de la un an la doi ani”

Parlamentul a adoptat un proiect de lege care presupune creșterea valabilității permisului de ședere pentru muncitorii străini de la un an la doi ani. Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreședintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism, susține că a votat pentru, având în vedere că măsura vine în sprijinul mediului privat.

Glad Varga: „Valabilitatea permiselor de ședere pentru lucrătorii străini a crescut de la un an la doi ani”
Comentează 0

„Extinderea perioadei de valabilitate a permiselor de ședere pentru lucrătorii străini de la un an la doi ani nu este doar un pas înainte, ci și un răspuns direct la nevoile exprimate de mediul privat. Aduce stabilitate și continuitate, esențiale pentru forța de muncă, reducând astfel fluctuațiile de personal și costurile asociate cu recrutarea și formarea. Și nu doar atât - această decizie va avea un impact pozitiv și în ceea ce privește birocrația și cheltuielile administrative. Eliminând necesitatea ca angajații străini să solicite și să reînnoiască permisele de ședere anual, se reduc considerabil timpul și resursele implicate în acest proces.

Felicitări colegilor deputați PNL Florin Roman și Alin Ignat pentru reuşita remarcabilă din Parlament!

Sunt optimist că această schimbare va stimula productivitatea și va contribui la creșterea economică pe termen lung”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.  Acesta a ținut să precizeze că prin extinderea perioadei de ședere, România devine o destinație și mai atractivă pentru lucrători străini cu o gamă diversă de competențe. „Am votat pentru adoptarea inițiativei și mă bucur de această victorie alături de toți cei implicați! Proiectul merge la promulgare”, a încheiat Glad Varga.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite