Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comuna Felnac: noi lucrări și proiecte

Atunci când spicul grâului este copt și adie ușor în bătaia vântului ne gândim că a sosit timpul secerișului, e timpul să se adune în hambare aurul câmpului, iar felnăcanii fac acest lucru de când se știu. Dumnezeu le-a dat un pământ roditor, poate unul dintre cele mai bune pământuri arabile din județul Arad, iar ei sunt gospodari, pentru că așa au învățat de la părinții lor, care au lucrat pământul întotdeauna cu mult drag. Poate nicăieri în județul Arad nu sunt atâția fermieri locali într-o comună, așa cum sunt la Felnac, pentru că acești oameni, fie sârbi, fie români nu și-au vândut pământul ca apoi să fie slugi pe terenul ce era a lor,ci îl lucrează ei, sunt ei stăpâni la ei acasă și asta este un lucru foarte bun.

Comuna Felnac: noi lucrări și proiecte
Comentează 0

Întotdeauna când e timpul secerișului mă gândesc la Felnac, pentru că atunci e vuiet mare de tractoare și combine în sat, dar și pe câmpuri, astfel că am ales această perioadă să mergem la Primăria Felnac, să vedem ce a mai realizat administrația locală în ultima vreme și de ce nu, să vedem și felnăcanii la recoltat.

Când am ajuns în Primărie, l-am căutat, cum e firesc pe primarul Ioan Malița, însă dânsul era plecat la București cu noi proiecte pentru dezvoltarea comunei, astfel că am discutat cu viceprimarul Florin Brie, cu care am și luat comuna în lung și-n lat, pe la lucrările ce se desfășoară în acest moment și să vedem ceea ce de curând s-a finalizat.

Astfel că l-am rugat pe edil să ne prezinte situația lucrărilor din comună. ,,Avem avut câteva proiecte care sunt finalizate și cu care comuna se poate mândri, pentru că întreaga comună este acum asfaltată, fiecare stradă are asfalt, cu excepția a două sau trei capete de stradă, urmând ca în viitor să rezolvăm și acest lucru. În Călugăreni, de asemenea avem asfaltate toate străzile inclusiv în cartierul nou. Aici însă și în cartierul Cherteș din Felnac urmează să turnăm și stratul de uzură al drumului și atunci putem spune că avem o comună asfaltată total. Tot la Călugăreni am pietruit un drum pentru traficul autobasculantelor care vin la balastieră dar și pentru utilaje agricole pentru a nu mai produce deranj locuitorilor din Călugăreni. La Felnac am finalizat și capela mortuară, care are trei spații mari, o bucătărie, o magazie, grup sanitar și o încăpere pentru preoți. Am finalizat un proiect prin care am schimbat iluminatul public în toată comuna (650 de lămpi) trecând pe leduri care sunt mult mai economice”, ne-a spus viceprimarul.
 

Întrebat fiind despre proiectele care se află în derulare în momentul de față, acesta ne-a declarat: ,,Avem și proiecte în derulare, chiar acum se lucrează la parcul din comună, unde am construit și amenajat alei, am montat băncuțe, coșuri de gunoi, am amenajat un loc de joacă pentru copii, am montat și o masă de tenis, am împrejmuit parcul cu gard pentru siguranța copiilor, și urmează să instalăm și un sistem video de supraveghere zi/noapte, și pe această cale vreau să fac un apel către toți locuitorii comunei, în special copii că trebuie păstrată curățenia în parc, pentru că este al nostru al tuturor și ne dorim să fie frumos și curat. Tot acum avem un proiect pentru constucția de trotuare în localitatea Felnac, pentru trei străzi, unde lucrăm cu o echipă a Primăriei în fiecare zi. Avem finalizați aproximativ 600 metri liniari de trotuare și lucrăm în continuare până la finalizare.Vreau să vă spun că nu se face rabat de la calitatea lucrărilor, momentan construim pe o singură parte a străzilor, urmând ca în viitor să facem și pe partea opusă a fiecărei străzi. De asemenea mai avem în desfășurare un proiect și anume construcția unui nou corp de clădire la Școala Gimnazială «Aurel Sebeșan», din Felnac, care include un laborator multifuncțional și săli de clasă, iar la etaj se va construi o sală multifuncțională, lucrare pe care sperăm să o finalizăm până în toamnă când încep copiii școala. Și dacă tot vorbim de școală, vreau să amintesc că am reabilitat total școala veche, am montat încălzirea, instalația electrică a fost schimbată, acoperișul refăcut, interiorul este deja finalizat, urmează anveloparea, iar din toamnă copiii vor intra într-o școală complect modernizată. La stadion se face întreținerea, se udă gazonul și se taie iarba săptămânal. Avem acolo și o clădire a bazei sportive dotată cu tot ceea ce este necesar și credem noi că este una dintre cele mai dotate din județ.”

În ceea ce privește proiectele de viitor, viceprimarul ne-a vorbit despre reabilitarea Primăriei, instalarea unui sistem wireless în comună și altele. Dar haideți să-l ascultăm: „Avem și proiecte de viitor, urmând să reabilităm Primăria Felnac printr-un proiect pe fonduri Guvernamentale, fiind vorba de o reabilitare totală și extinderea Primăriei, apoi avem un proiect aprobat cu o valoare de 15.000 Euro pentru instalarea unui sistem wireless în comună. Urmează instalarea antenelor și sperăm ca în cel mai scurt timp să beneficiem și de acest lucru. Un alt proiect de anvergură pentru Felnac și nu numai, este depus la C.N.I. pentru «CONSTRUCȚIA UNUI BAZIN SPORTIV–RECREATIV», un bazin acoperit, pentru care așteptăm finanțarea și începerea lucrărilor. Acest bazin va fi construit la ieșirea din Felnac spre Arad.Tot la C.N.I. mai avem un proiect pentru «CONSTRUCȚIA UNEI SĂLI MULTI-FUNCȚIONALE» care va fi construită în spatele stadionului din Felnac. Alt proiect este cel de «EXTINDERE ȘI MODERNIZARE CĂMIN CULTURAL» la Felnac, un proiect tot prin C.N.I. Am mai depus un proiect pe O.G.115, pentru introducerea canalizării în comună, precum și asfaltarea zonei industriale Felnac, unde suntem în faza de proiectare și așteptăm semnarea contractelor. Am mai depus documentația S.F. (studiu de fezebilitate), pentru INTRODUCEREA GAZULUI METAN în comună și am început demersurile pentru un nou proiect «EXTINDERE ȘI REABILITARE REȚEA ELECTRICĂ» în localitate. Un alt proiect, însă nu ultimul este pentru CONSTRUCȚIA A DOUĂ BLOCURI A.N.L. pentru tinerii din Felnac. Am o colaborare foarte bună cu domnul primar și astfel reușim să facem mereu câte ceva pentru comună. Dânsul se ocupă mult de proiecte, iar eu sânt mereu pe teren, să văd cum se desfășoară lucrările care sunt în derulare, astfel că reușim să vedem tot timpul care sunt nevoile comunei și ale oamenilor, pentru că ei sunt cei mai importanți la urma urmei.”

Galerie foto (163)