Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Este sau nu discriminatoriu certificatul verde? Răspunsul îl dă preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD),  Csaba Asztalos a vorbit la Interviurile Digi24.ro. despre certificatul verde și vaccinarea obligatorie anti-COVID. „Constituția spune clar că statul poate limita drepturi și libertăți cu scopul de a proteja sănătatea publică”, a declarat președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, potrivit digi24.ro.

Este sau nu discriminatoriu certificatul verde? Răspunsul îl dă preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării
Comentează 0

„Este certificatul verde discriminatoriu? Articol 53 din Constituție arată clar că drepturile și libertățile pot fi limitate. Și enumeră condițiile: „aceste limitări pot să aibă loc doar prin lege”. Ce se întâmplă în România, prin hotărâri de guvern, este nelegal. Acest lucru poate fi stabilit de Curții de Apel. Problema e că România nu are o procedură de rezolvare rapidă a acestor cereri.

Pe fond, însă, Constituția spune clar că statul poate limita drepturi și libertăți cu scopul de a proteja sănătatea publică. Dacă le ia cu acest scop, aceste măsuri nu sunt discriminatorii. Am dreptul să merg la mall, dar am dreptul să rămân în viață. 

Dreptul la viață privată, dreptul la muncă, pot fi limitate aceste drepturi. Și avem decizii nenumărate în alte țări. În Franța au fost declarate consitituționale, în Italia, la fel. Vaccinarea anti covid în sistemul medical este obligatorie. 

Nimeni nu poate contesta rezultatele cercetărilor științifice. Aceste cercetări arată că efectele unei posibile infectări la cei nevaccinați față de cei vaccinați sunt diferite. Avem obligația să aplicăm măsuri și nu suntem în situația de discrimnare.

Acum nu se îndeplinește o cerință de formă, nu de fond. Constituția cere ca o limitare să fie o situație de excepție, iar Parlamentul oferă aceste garanții. Parlamentul trebuia din iulie-august să adopte aceste reglementări”, susţine Csaba Asztalos.

Intraţi AICI pentru detalii şi video.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite