Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După Arad, Documentarul „Coroana României” a fost lansat la Satu Mare

După Arad, Documentarul „Coroana României” a fost lansat la Satu Mare
Comentează 0

După Arad, Satu Mare a devenit al doilea oraș din țară unde a fost lansat documentarul „Coroana României”, în regia lui George Grigoriu. Evenimentul, organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad în cadrul proiectului „Dialoguri universitare by UVVG”, a reunit în sala mare a Prefecturii  din Satu Mare studenți și sătmăreni pasionați de istorie. Proiecția s-a bucurat de reacții pozitive.

„Suntem onorați și ne bucurăm că studenții Universității de Vest „Vasile Goldiș” precum și  sătmărenii interesați de identitatea noastră au avut prilejul de a viziona acest documentar de excepție. Pe viitor, bucurându-ne de deschidere din partea celor interesați de cultură și cunoaștere, vom extinde seria „Dialogurilor universitare by UVVG și în Satu Mare”, a declarat prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prezentă la eveniment.

Cuvântul de bun venit al autorităților a fost rostit de dl Florin Mureșan, consilier din partea Prefecturii Satu Mare, iar gazda evenimentului a fost prof. Claudiu Porumbăceanu, șef de secție în cadrul Muzeului din Satu Mare, cadru didactic al UVVG.

Jurnalistul George Grigoriu, regizor al documentarului, a vorbit asistenței despre importanța cunoașterii istoriei, despre identitate națională.

Documentarul este o lecție extrem de importantă din trecutul captivant al României care aduce în prim-plan recunoașterea și legitimitatea instituției domniei de-a lungul secolelor XIV – XX. Lucrarea evidențiază momentele esențiale ale încoronării și importanța simbolică a coroanei domnești, evoluând ulterior către cea regală.

Prin implicarea Universității de Vest „Vasile Goldiș”, filmul va putea fi vizionat zilele următoare și în Baia Mare.

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite