Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Decizie bombă în dosarul Mineriadei. Nu se pune sechestru pe averea lui Ion Iliescu

Ion Iliescu a scăpat de sechestrul pe avere. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi cererea victimelor Mineriadei de a pune sechestru pe averea fostului preşedinte, în schimb avocatul lui Ion Iliescu a solicitat introducerea statului ca parte responsabilă.

Decizie bombă în dosarul Mineriadei. Nu se pune sechestru pe averea lui Ion Iliescu
Comentează 0

Ion Iliescu nu va avea sechestru pe avere. Înalta Curte de Casație și Justiție a luat decizia joi dimineaţa.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi, 17 mai, cererea Asociaţiei 21 Decembrie 1989 de instituire a sechestrului asupra averilor foştilor demnitari Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, în dosarul Mineriadei. ÎCCJ a respins şi sesizarea CCR în acelaşi dosar.

Adrian Georgescu, avocatul lui Ion Iliescu în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990", afirmă că a depus o cerere prin care solicită introducerea statului ca parte responsabilă.

Întrebat de jurnaliști dacă Ion Iliescu va putea să plătească milioanele de euro care au fost cerute ca despăgubiri de victimele mineriadei - în ipoteza în care va exista o decizie judecătorească definitivă în acest sens - avocatul fostului președinte al României a declarat că s-a solicitat și este introdus în cauză Guvernul, "ca reprezentant al statului, în calitate de parte responsabilă civilmente".

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite