Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum pot economisi combustibil flotele cu ajutorul monitorizarii prin gps

Tehnologia de management pentru flote este în plină schimbare, modificând perspectiva managerilor asupra consumului de combustibil. Fiecare flotă, mare sau mică, are nevoie de combustibil. Provocarea este să-l folosească în cel mai eficient mod posibil.

Cum pot economisi combustibil flotele cu ajutorul monitorizarii prin gps
Comentează 0

Pe măsură ce costurile combustibilului continuă să crească, proprietarii de afaceri și managerii de flote caută modalități eficiente de a gestiona această cheltuială inevitabilă.

Tehnologia de monitorizare GPS a flotei poate fi unul dintre cele mai eficiente mijloace de gestionare a consumului de combustibil. Marjele reduse și concurența acerbă în industriile de livrare, distribuție și servicii de transport creează un nivel ridicat de urgență pentru fiecare afacere de a implementa un sistem eficient de management al flotelor care poate gestiona costurile și oferi un randament al investiției (ROI) măsurabil.

Iată cinci moduri în care tehnologia de management al flotei GPS vă poate ajuta să reduceți costurile de combustibil ale flotei:

Minimizarea Timpului de Mers la Relanti al Motorului

Reducerea timpului inutil de mers la relanti al motorului este o metodă extrem de eficientă prin care operatorii de flote pot economisi combustibil, prelungi durata de viață a vehiculelor și reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Cu un sistem de urmărire prin GPS de la CargoTrack, proprietarii de flote și dispecerii pot monitoriza flotele, pot primi rapoarte și alerte care urmăresc când șoferul pornește sau oprește motorul și când vehiculul este în mișcare, oferind timpi de staționare foarte preciși.

Monitorizarea Vitezei

Sistemele de urmărire prin GPS sunt configurate pentru a trimite alerte operatorilor de flote atunci când șoferii depășesc limitele de viteză prestabilite, încurajându-i să încetinească. Studiile arată că viteza excesivă poate reduce economia de combustibil cu până la 20%.

Optimizarea Rutelor

Pornirea, funcționarea și staționarea motorului ard combustibil și cresc costurile operaționale pentru flote de toate dimensiunile. Flotele de servicii, livrare și transport fac de obicei mai multe opriri în fiecare zi și pot economisi timp și reduce consumul de combustibil prin rutarea eficientă a șoferilor lor.

Dispozitivele de urmărire a vehiculelor prin GPS susțin rutarea și programarea lucrărilor fie ca aplicații independente, fie prin integrări cu aplicații terțe de rutare prin API-uri standard. Descoperiți mai multe despre sistemele de localizare prin GPS CargoTrack: https://cargotrack.ro/sisteme-hardware-gps-accesorii/

Menținerea Unor Înregistrări Exacte

Combustibilul este una dintre cele mai mari cheltuieli operaționale pentru flote. Sistemele de monitorizare prin GPS pot oferi informații importante flotelor, cum ar fi locația furnizorilor de combustibil preferați, kilometrajul vehiculului și revizuirile zilnice ale traseului care arată fiecare oprire din timpul zilei.

Întreținerea Proactivă a Vehiculelor

Motoarele bine întreținute funcționează mai eficient decât cele neglijate, economisind bani și cheltuieli de combustibil pentru operatorii de flote. Sistemele de gestionare flotă prin GPS oferă rapoarte de rezumat ale vehiculelor, jurnale de întreținere și notificări de programare pentru a se asigura că fiecare vehicul din flotă funcționează cât mai eficient posibil.

Rezumat și Pași Următori

Prețurile combustibilului continuă să crească și rămân o cheltuială majoră pentru flote. Urmărirea flotei prin GPS poate fi un mijloc puternic și eficient de reducere a consumului de combustibil.

În timp ce unele servicii de urmărire prin GPS fac puțin mai mult decât să pună un punct pe o hartă, o soluție de gestionare a flotei prin GPS complet integrată, cum este cea oferită de CargoTrack, poate oferi beneficii care ajută rapid la reducerea costurilor de combustibil și la îmbunătățirea performanței afacerilor.


Scrie un comentariu

trimite