Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comerciant de fier vechi cu megafon amendat pentru gălăgia făcută în Aradul Nou

Nu de puţine ori arădenii sunt deranjaţi de tot felul de persoane care deşi sunt pe deplin capabile să-şi câştige traiul prestând o muncă utilă pentru societate se plimbă prin cartiere răcnind la megafoane tot felul de îndemnuri sau cerşind pur şi simplu. Un astfel de specimen a fost amendat, la începutul lunii de Poliţia Locală. Sperăm să-i fie învăţătură de minte, dar...

Comerciant de fier vechi cu megafon amendat pentru gălăgia făcută în Aradul Nou
Comentează 1

În data de 01.07.2023, polițiștii locali cu atribuții pe linie de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat și amendat o persoană pentru deranjarea liniștii publice, care se folosea de un megafon pentru a transmite mesaje, încălcând astfel normele prevăzute de Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Astfel, echipajul din teren, fiind sesizat referitor la deranjarea liniștii publice din cartierul Aradul Nou, s-a deplasat la fața locului, unde a surprins o persoană care tulbura fără drept liniștea locuitorilor prin producerea de larmă cu o portavoce. I.I., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în județul Ilfov, colecționar de fier vechi, s-a deplasat cu o mașină, transmițând mesaje, timp de 2 ore, persoanelor interesate să comercializeze metalul menționat. A fost amendat de către agenții constatatori și condus la șoseaua spre localitatea de domiciliu.

Precizăm că potrivit Legii nr. 61/1991, constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:

  • tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
  • tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00 - 8,00 și 13,00 - 14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite