Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce taxe vei plăti pentru criptomonede în 2022?

Ce taxe vei plăti pentru criptomonede în 2022?
Comentează 0

Ce taxe vei plăti pentru criptomonede în 2022?

Regulile de impozitare a câștigurilor de capital se aplică și criptomonedelor precum Bitcoin și Ethereum. Internal Revenue Service (IRS) tratează toate criptomonedele ca active de capital, fiind luate în calcul impozite atunci când sunt vândute cu profit. Este exact ceea ce se întâmplă atunci când vinzi investiții mai tradiționale, cum ar fi acțiuni sau fonduri, cu câștig.

Impozitele pe câștiguri de capital depind de durata în care ai deținut criptomonedele în wallet: adică mai mult sau mai puțin de un an sau mai mult de un an. Dacă nu ai atins 12 luni, profitul tău este impozitat la ratele câștigurilor de capital pe termen scurt, adică rata de impozitare pe venit obișnuită. Dacă a trecut cel puțin un an de când ți-ai achiziționat monedele, te vei califica pentru o rată a câștigurilor de capital pe termen lung care este mai mică decât majoritatea impozitelor pe venit, în funcție de venitul impozabil.

Dacă vindeți orice altă investiție cu pierdere, dacă investiția cripto a scăzut în valoare atunci când o vindeți, puteți solicita o pierdere de capital, pe care ați putea să o utilizați pentru a compensa alte impozite pe venit. Puteți în continuare să tranzacționați cripto, taxele urmând să fie reglementate prin lege începând cu 2022.

1. Păstrați înregistrări ale tuturor tranzacțiilor

Trebuie să urmăriți toate tranzacțiile cu criptomonede, inclusiv suma pe care ați plătit-o pentru criptomonede, pentru cât timp ați păstrat-o și pentru cât ați vândut-o, precum și chitanțele pentru fiecare tranzacție. Puteți să solicitați istoricul tranzacțiilor de la platforma prin care cumpărați cryptomonede în prezent pentru a le putea depune fără probleme.

2. Completați formularele fiscale adecvate

Odată ce aveți o înregistrare a tranzacțiilor dvs. cripto, va trebui să completați anumite formulare fiscale, în funcție de modul în care ați folosit cripto-ul:

  • Formularul 8949. Acest formular înregistrează fiecare cumpărare sau vânzare de criptomonede ca investiție. Acesta ar trebui să includă numărul total de monede, data și prețul pe care le-ați cumpărat, data și prețul vândut și câștigul sau pierderea pentru fiecare tranzacție.
  • Anexa D. Acest formular rezumă totalul câștigurilor și pierderilor de capital din toate investițiile, inclusiv cripto.
  • Programul C. Dacă ați primit monede din minerit, trebuie să dezvăluiți dacă le-ați primit ca afacere sau ca hobby. Dacă conduceți o afacere de exploatare criptografică, este posibil să datorați taxe pentru activități independente dacă veniturile dvs. au depășit cheltuielile pentru anul.
  • Programul 1. Dacă vă raportați cripto mining ca un hobby, veți raporta acest venit pe linia 8 din Anexa 1. Nu veți datora impozit pe munca independentă, dar veți deveni mai limitat cu privire la ceea ce puteți deduce pe post de cheltuială.


Scrie un comentariu

trimite