Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câţi câini au fost adunaţi de pe străzile Mărului şi Cărămidarilor de Poliţia Locală şi GCA

Poliţiştii locali şi angajaţii Serviciului Ecarisaj din cadrul Gospodăririi Comunale au desfăşurat o nouă acţiune de adunare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public. De data aceasta au fost vizate străzile Mărului şi Cărămidarilor.

Câţi câini au fost adunaţi de pe străzile Mărului şi Cărămidarilor de Poliţia Locală şi GCA
Comentează 0

„În data de 02.05.2023, a continuat acțiunea polițiștilor locali cu atribuții de ordine publică, în colaborare cu lucrători ai Serviciului Ecarisaj din cadrul Gospodăririi Comunale, de capturare a câinilor fără stăpân aflați pe domeniul public.

Astfel, în cadrul verificărilor efectuate pe străzile Mărului și Cărămidarilor au fost îndepărtați de pe domeniul public 11 câini comunitari care prezentau pericol pentru trecători.

Din datele acumulate în ultimii ani de Direcția Generală Poliția Locală Arad rezultă că principala cauză a fenomenului este abandonul lor masiv, generat de lipsa de asumare față de câinii achiziționați doar în vederea unei dețineri temporare, privită ca un act de încadrare în tendințele “modei”.

Deținerea temporară a unui câine de rasă este preferată adoptării unuia dintr-un adăpost, aspect care, asociat conduitei descrise anterior și opțiunii de a arunca mari cantități de hrană în vecinătatea zonelor de locuit, determină înmulțirea patrupedelor fără stăpân.

Menționăm că potrivit Legii nr. 205/2004 pentru protecția animalelor, deținătorii de animale de companie au obligația de a avea un comportament adecvat față de animale, atât neasigurarea unui adăpost corespunzător și a nevoilor de îngrijire, cât și abandonul, constituind contravenții și sancționabile”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite