Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cât costă să închiriezi o garsonieră sau un apartament în Arad; cum arată piaţa chiriilor la Timişoara şi Oradea

Potrivit unei analize realizate de storia.ro, o platformă de imobiliare, ca parte a iniţiativei „Drumul inteligent spre casă”, Timișoara și Constanța sunt singurele orașe în care prețurile de închiriere au stagnat în octombrie față de luna anterioară. Asta, în condiţiile în care, în medie, la nivel naţional preţul chiriilor a crescut cu 16% în comparaţie cu anul trecut.

Cât costă să închiriezi o garsonieră sau un apartament în Arad; cum arată piaţa chiriilor la Timişoara şi Oradea
Comentează 2

Dar care este situaţia la Arad? Potrivit celor de la Storia, în octombrie, prețurile medii solicitate au rămas constante în cazul apartamentelor cu două și trei camere, în timp ce prețul garsonierelor a crescut cu 3%, comparativ cu luna septembrie.

Dacă facem însă o comparaţie cu luna octombrie a anului trecut, prețurile medii solicitate au crescut la toate categoriile de locuințe, astfel: garsoniere (+22%), apartamente cu două camere (+10%), apartamente cu trei camere (+14%).

„Astfel, în luna octombrie a.c. prețul mediu de închiriere al garsonierelor a ajuns la 195 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere se închiriază, în medie, cu 330 de euro, iar apartamentele cu trei camere se închiriază cu un preț mediu de 400 de euro”, se arată în analiza celor de la Storia.
 

La Timişoara preţurile au stagnat

După cum spuneam, la Timişoara, chiriile pentru garsoniere și apartamente cu două și trei camere au stagnat luna trecută, dar comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, chiriile medii sunt mai ridicate în cazul garsonierelor (+9%), dar și al apartamentelor cu două camere (+14%) și al celor cu trei camere (13).

„Astfel, în luna octombrie a.c. prețul mediu de închiriere al garsonierelor a ajuns la 250 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere se închiriază, în medie, cu 400 de euro, iar cele cu trei camere se închiriază cu 450 de euro”, se mai arată în analiză.

Unele chirii mai scăzute la Oradea

La Oradea, un alt oraş important aflat în apropierea Aradului, chiriile au scăzut în cazul apartamentelor cu trei camere, cu 1% comparativ cu septembrie, au rămas constante în cazul apartamentelor cu două camere și au crescut cu 1% în cazul garsonierelor.

„Față de luna octombrie a anului trecut, prețurile medii solicitate au crescut în cazul garsonierelor (+25%), apartamentelor cu două camere (+17%) și în cazul apartamentelor cu trei camere (+21%).

Astfel, în luna octombrie a.c. prețul mediu de închiriere al garsonierelor a ajuns la 200 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere se închiriază, în medie, cu 350 de euro, iar cele cu trei camere se închiriază cu 398 de euro”, mai susţin analiştii.

În încheiere, trebuie spus că inițiativa „Drumul inteligent spre acasă” are ca scop să contribuie la transparentizarea informațiilor necesare tuturor cumpărătorilor, chiriașilor, proprietarilor, agenților și dezvoltatorilor, cu scopul de a-i susține să ia decizii imobiliare corecte, în cunoștință de cauză.

Intraţi AICI pentru detalii.

Foto: Arhiva


Scrie un comentariu

trimite