Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Carmen” a deschis noua stagiune a Filarmonicii Arad

„Carmen” a deschis noua stagiune a Filarmonicii Arad
Comentează 0

Sala de concerte a Palatului Cultural din Arad s-a redeschis odată cu începerea noii stagiuni concertistice, mai exact în 1 octombrie, când publicul meloman s-a putut delecta cu opera „Carmen”, de Georges Bizet.

 

Concertul a avut loc în 1 octombrie și se va repeta  și în 2 octombrie, de la ora 19.00. La pupitrul orchestrei se află dirijorul maghiar Hermann Szabolcs, iar la conducerea corului dirijorul arădean Robert Daniel Rădoiaș. Regia spectacolului este semnată de Nicolae Mihai Brânzeu. Cu muzica compusă de Georges Bizet și libretul de Henri Meilhac și Ludovic Halevy, după nuvela lui Prosper Merimee, opera „Carmen” a avut premiera absolută la Opera Comique din Paris, pe 3 martie 1875. Varianta prezentată publicului pe 1 și 2 octombrie, la Arad, este una prescurtată.

GEORGES BIZET – CARMEN 

Libretul de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela lui Prosper Mérimée

Versiune prescurtată

 

Dirijor – Hermann Szabolcs Ungaria

Regia – Nicolae Mihai Brânzeu

 

Distribuţie

Carmen  – Heiter Melinda (Ungaria)

Don José  – Yannis Bedabdalah(Franța)

Escamillo –  David Buzgău

Micaela  –  Vámosi Katalin (Ungaria)

Frasquita – Lucia Aioanei

Mercedes – Denisa Bădăi

Morales/Dancairo/Remendado – Traian Mișcu

Povestitor – Zoltán Lovas

Dirijorul corului – ROBERT DANIEL RĂDOIAŞ

Accesul la evenimente se va face pe bază de abonamente și bilete (biletele pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii sau online de aici https://www.bilete.ro/camen-georges-bizet/)

Accesul publicului va fi posibil în intervalul 18.00 – 18.45, în limita a 144 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19 prevăzute de Ordinul 3.142/1.495/2020. Intrarea și ieșirea se va face pe culoare separate, delimitate, fără a staționa pe hol.

La intrarea în spațiul de desfășurare a concertului se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C, stare generală modificată). Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care nu poartă mască la intrare și pe întreaga durată a evenimentului, NU vor avea acces în locație.

Galerie foto (25)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite