Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bienala MEETING POINT - 6 - ARAD

Bienala MEETING POINT - 6 - ARAD
Comentează 1

În seara zilei de vineri, 13 octombrie, la Arad a avut loc deschiderea a celei de a VI-a Bienale Internaționale de Pictură, Sculptură și Grafică. Făcând un bilanț al anilor parcuși (12), sculptorul Dumitru Șerban, președintele filialei arădene a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP), a constatat că pe simezele acestui ciclu cosmic de 12 ani au fost expuse peste 3000 de lucrări, venind de la 2000 de artiși din toate colțurile planetei.

Revenind în actualitatea imediată, la bienala din acest an participă artiști din Ungaria, Germania, Spania, Franța, Siria, Canada, Singapore și Ucraina, operele găzduite de Galeria DELTA, Galeria ALFA și Teatrul Clasic Ioan Slavici fiind de peste 250.

"În România UAP are peste 5500 de artiști, pe care dorim să-i cunoaștem, dorim să-i vedem și am vrea să găsim în multe locuri din țară astfel de evenimente, pentru că în felul acesta ne vom cunoaște mai bine și este un dialog necesar pentru toți", a observat și președintele UAP, pictorul Petru Lucaci.

Iată și fericiții câștigători: - PICTURĂ: Edith Torony, Cristian Ștefanovici și Flora Răducanu

                                        - SCULPTURĂ: Ligia Seculici, Colin Foster și Pal Zoltan

                                        - GRAFICĂ: Linda Barkasz,Constantin Caratanase și Otilia Gruneantu

 

Lucrările sunt expuse la Galeria  DELTA, la Galeria ALFA și  la TEATRU până pe data de 31 ianuarie 2018, intrarea este gratuită și, dacă au curajul, (dar, recunosc că-ți trebuie o doză de curaj cu mult mai mare decât să intri și să-ți riști salariul la sălile de jocuri de care-i plin bulevardul), arădenii pot intra, pot privi lucrările și se pot întreba: 

- Dar noi oare de ce facem umbră Pământului?

 

Vasile Zărăndan

 

 

Galerie foto (144)


Scrie un comentariu

trimite