Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

AVERTISMENT de la Poliția Locală: amendă minimă de 870 de lei pentru bicicliști

Poliția Locală Arad continuă campania de informare a bicicliștilor și șoferilor din municipiu asupra prevederilor Codului Rutier, anunțând și care sunt amenzile pe care le pot încasa: bicicliștii – 870 de lei, șoferii – 290 de lei.

AVERTISMENT de la Poliția Locală: amendă minimă de 870 de lei pentru bicicliști
Comentează 17

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii locali au împărțit șoferilor și bicicliștilor pliante informative (foto în galerie), în cadrul campaniei „Biciclism în spiritul legii!”, demarate recent. Acțiunea de informare s-a derulat pe Calea Aurel Vlaicu, în cartierele Gai și Alfa, pe strada Condurașilor, Calea Radnei, strada Renașterii și pe Malul Mureșului.

Un număr de 215 pliante au fost puse pe parbrizele autoturismelor parcate pe pistele de biciclete, în vreme ce alte 50 de pliante le-au fost înmânate bicicliștilor.

Campania va continua până în 10 mai, timp în care bicicliștii pot afla de pe pliante care sunt regulile principale pe care trebuie să le respecte în trafic. Șoferii, în schimb, sunt avertizați că se vor aplica amenzi dacă mai blochează pistele.

Astfel, în cazul în care încalcă regulile, bicicliștii trebuie să plătească o amendă minimă uriașă în comparație cu puterea de cumpărare a românilor: 870 de lei. Șoferii scapă mai ieftin, cu 290 de lei, dacă parchează pe piste.

RECOMANDĂRI PENTRU BICICLIȘTI (http://www.politialocalaarad.ro/)

  • Traversați strada pe trecerea de pietoni, pe lângă bicicletă, după ce v-ați asigurat!
  • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!
  • Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!
  • Nu circulaţi cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!
  • Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
  • Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
  • Este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!
  • Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare alba sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!
  • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
  • La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

 

Galerie foto (16)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite