Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au fost trei zile de sărbătoare la Buteni (FOTO)

Buteniul a îmbrăcat straie de sărbătoare între 18 şi 20 august. „Sărbătoare la Buteni”, eveniment organizat de Primăria Comunei Buteni în parteneriat cu Centrul Cultural Judeţean Arad, s-a bucurat de prezenţa unui public numeros, localnicii venind cu mic cu mare, în ciuda caniculei, să-şi sărbătorească comuna.

Au fost trei zile de sărbătoare la Buteni (FOTO)
Comentează 1

De altfel, programul organizat în parcul de lângă Primărie a fost unul variat şi apreciat atât de fiii satului, cât şi de spectatori care au vebit din toate colţurile judeţului pentru a sărbători alături de oamenii din Buteni, pe care îi admiră atât pentru hărnicia şi seriozitatea lor, cât şi pentru realizările administraţiei locale, conduse de primarul Mircea Braiţi.

Aşa cum îi stă bine unei sărbători tradiţionale româneşti, evenimentul a început cu o slujbă religioasă oficiată de parohul locului, pentru că oricât ar încerca unii şi alţii să ne convingă că nu ar fi aşa, poporul român este un popor ortodox, iar credinţa se păstrează cel mai bine la sat. În plus, mai trebuie spus că în prima seară a avut loc şi o proiecţie de film dedicată copiilor. A doua zi a fost rândul tinerilor să aibă un program pe gustul lor, astfel încât pe scenă au urcat Live mix DJ, Lino Golden, West Phoenix Cover, Ana Maria Moldovan, Epicenter şi Sorina Măgurean.

A treia zi şi ultima a fost dedicată, aşa cum se obişnuieşte îndeobşte, muzicii populare, scena aparţinând duminică ansamblurilor de dansuri şi muzică populară. Astfel, Mădălina Matcău, Lorena Tamaș, Sorina Lupșa, Ansamblul Edera de la Macea, Ansamblul Druscele din Bârsa, Roberta Tomșa, Maria Farcaș și orchestra Rapsodia împreună cu soliștii Voichița Suba, Alexandru Pop Zărăndan, Petrică Pașca, Tudor Furdui Iancu, Lioara Boscu, Maria Bartulov, Maria Botila, Otila Haragos și Stângaciu, grupul vocal Sânzâienele, Feciorii Zărandului, Ansamblul Strămoșeasca din Republica Moldova, Casian Vitalar, Denis Roșu Dragan, Dalia Suba şi Andrei Gurău au făcut un spectacol de zile mari, prezentatoare fiind Voichiţa Suba.

Edilul şef a ţinut să evidenţieze faptul că printre invitaţi au fost şi artişti veniţi din teritoriile româneşti de dincolo de Prut, mai exact din Roşcani, care au venit însoţiţi de primarul Constantin Morari. „Aceste trei zile de sărbătoare le-am dedicat tuturor locuitorilor comunei noastre, oameni harnici şi muncitori pe parcursul întregului an, dar care au nevoie şi de puţină distracţie. Printre invitaţi am avut un ansamblu din Republica Moldova, care alături de ansamblurile de dansuri și soliștii de muzică populară din judeţ şi din ţară au încins atmosfera şi au făcut să avem o petrecere de neuitat”, susţine primarul Mircea Braiţi. Acesta a şi urcat pe scenă alături de oaspetele său din Basarabia, primarul Constantin Morari, dar şi de primarii de la Sebiș, Cărand, Bârsa, Șilindia, Tauț, Brazi şi Chisindia, dar şi de vicepreședinții Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar şi Ionel Bulbuc.

În încheiere mai trebuie spus că organizatorii au pregătit pentru oaspeţii lor aproximativ 800 de porţii de mâncare specifică zonei, iar  bunătăţile de la Hălmagiu i-au făcut pe mulţi să se întoarcă şi a doua, şi a treia zi.

 

 

Galerie foto (24)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite