Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădenii nevaccinaţi îşi anulează vacanţele de iarnă din ţară, în schimb destinaţiile externe încă se vând

Arădenii nevaccinaţi care şi-au făcut rezervări pentru a-şi petrece vacanţa de iarnă la munte îşi anulează concediile pe bandă rulantă, după intrarea în vigoare a noilor restricţii pentru combaterea pandemiei. Potrivit presei centrale, situaţia este des întâlnită în întreaga ţară. Spre exemplu, hotelierii din Predeal susţin că nu mai puţin de 90% dintre cei care şi-au făcut rezervări au renunţat la ele.

Arădenii nevaccinaţi îşi anulează vacanţele de iarnă din ţară, în schimb destinaţiile externe încă se vând
Comentează 0

Reprezentanţii agenţiilor de turism din Arad susţin că printre segmentele afectate de restricţii este şi „turismul de business”. „Noile restricţii se simt mai ales pentru «turismul de business», mai ales în Bucureşti. Cei care nu sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală nu sunt cazaţi. Din păcate nu avem cum să-i ajutăm”, a declarat Brighitta Szasz, administratorul unei agenţii de turism din Arad. Aceasta a ţinut însă să precizeze că spre deosebire de anii trecuţi, arădenii nu se prea înghesuie să-şi facă rezervări pentru a-şi petrece undeva Crăciunul şi/sau Revelionul din cauza incertitudinii provocate de pandemie. „Înainte de pandemie, pe vremea aceasta aveam vândute 80-90% din capacităţile de cazare, acum însă am vândut maxim 20-30%. Oamenii sunt sceptici, pentru că nu ştiu ce urmează, iar marea problemă este că persoanele vaccinate sunt foarte puţine”, a mai spus Brighitta Szasz.

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, Brighitta Szasz susţine că fiecare ţară impune condiţii diferite de intrare.

Austria pierde teren în favoarea Bulgariei, Slovaciei şi Serbiei

Ramona Pădurean, managerul unei alte agenţii de turism din municipiu susţine la rândul său că numărul cererilor a scăzut în acestă perioadă. „Noi ne axăm mai mult pe partea de extern. După cum se ştie pentru a putea călători în afara ţării se impune să fii vaccinat sau testat sau să fii vindecat după ce ai trecut prin boală. Spre deosebire de sezonul de vară, acum nu prea mai sunt curse aeriene pe extern. Primăvara şi vara erau cinci-şase curse săptămânale de pe Aeroportul Timişoara. Acum a mai rămas doar o cursă de Egipt, iar de pe Bucureşti sunt curse spre Turcia şi Egipt. Desigur rămân destinaţiile exotice, cu plecarea de pe Bucureşti, din octombrie-noiembrie până în aprilie”, afirmă Ramona Pădurean.

În ceea ce priveşte destinaţiile externe pentru schi, se pare că Austria a început să piardă teren după începerea pandemiei, dar în schimb se vând vacanţe în Bulgaria, Slovacia şi Serbia, care costă mai puţin. „Indiferent de destinaţia aleasă, trebuie să fii pregătit pentru orice schimbare cu privire la schimbarea condiţiilor de călătorie”, a încheiat Ramona Pădurea, în condiţiile în care fiecare stat modifică periodic condiţiile de intrare, în funcţie de evoluţia pandemiei.

Sursa foto: locurifaine.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite