Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aproape 250 de somaţii pentru deţinătorii de clădiri neîngrijite

Poliţia Locală a pregătit, anul acesta, proprietarilor de clădiri neîngrijite aproape 250 de somaţii. Acestea au fost sau vor fi trimise până la sfârşitul lunii mai.

Aproape 250 de somaţii pentru deţinătorii de clădiri neîngrijite
Comentează 0

„Conform HCLM 235/2017 cu privire la aprobarea Regulamentului privind stabilirea condiţiilor de majorare a impozitului pentru clădirile/terenurile neîngrijite și terenurile agricole nelucrate timp de 2 ani consecutivi de pe raza municipiului Arad: „Proprietarii clădirilor (persoane fizice sau juridice) sunt obligaţi să asigure starea tehnică corespunzătoare a acestora, prin efectuarea lucrărilor de reabilitare, consolidare, restaurare, reparaţii curente şi de întreţinere”.

Starea tehnică a clădirii este stabilită de către Comisia constituită în baza Dispoziției Primarului Municipiului Arad, formată din reprezentanți ai Poliției Locale și ai compartimentelor din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Arad.

De la începutul anului și până în prezent, în baza constatărilor din teren, comisia a formulat un număr de 244 somații deținătorilor de clădiri neîngrijite, prin care li se aduc la cunoștință obligațiile legale, termenele de conformare și consecințele neluării măsurilor dispuse.  Acestea vor fi transmise integral până la finele lunii mai.
Somațiile comunicate proprietarilor de imobile neingrijite le oferă posibilitatea acestora ca, până la sfârșitul anului, să își renoveze clădirea sau să obțină autorizație de construire și să declare la PMA și ISC începerea lucrărilor de reabilitare, consolidare, restaurare, în vederea evitării supraimpozitării, începând cu anul 2023”
, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

        


Scrie un comentariu

trimite