Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A apărut o nouă tulpină de coronavirus; persoanele care au trecut prin boală nu scapă de infectare

Potrivit digi24.ro, trei sibieni care s-au vindecat după ce au fost infectați cu coronavirus au ajuns din nou la spital din cauza COVID-19. Aceștia au fost reconfirmați luni cu coronavirus, iar medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu, susține că cel mai probabil sunt două tulpini diferite ale virusului, scrie Turnul Sfatului.

A apărut o nouă tulpină de coronavirus; persoanele care au trecut prin boală nu scapă de infectare
Comentează 0

„Persoanele respective s-au reinternat după o perioadă lungă față de prima spitalizare, între două și trei săptămâni. Fiecare persoană a fost testată de două ori negativ la prima internare și externați apoi cu certitudinea că sunt vindecați”, a precizat doctorul, excluzând varianta în care pacienții ar fi primit două teste fals negative la finalul terapiei.

Doctorul atrage atenția că persoanele care sunt externate și declarate vindecate se pot infecta cu o altă variantă a virusului. „Sfatul meu ar fi și pentru pacienții externați să continue cu măsurile de protecție socială de care am tot vorbit și anterior. Din nefericire, nu există o certitudine că nu vor avea riscul de reinfecție. Și pentru noi a fost o surpriză și trei cazuri în medicină înseamnă o serie, de obicei pe care trebuie să o luăm în seamă. Nu e un accident”, a precizat dr. Bărluțiu. 

Intrați AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite