Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

6 sfaturi de top pentru a construi creații Lego mai bune

Comentează 0

Există atât de multe alte creații Lego fantastice. Nu vrei să construiești ceva asemănător?

Sunt multe de asimilat atunci când începi să explorezi lumea Lego sau Playmobil. Cu atât de multe opțiuni din care să alegi, este greu să știi de unde să începi. Acest articol te va familiariza cu conceptele cheie Lego și îți va indica modul în care poți ajunge să construiești creații Lego mai bune. Pe scurt: îți va oferi un cadru solid pentru a putea explora construcțiile Lego avansate.

Elementele de bază

Dacă te uiți la o piesă LEGO standard, vei vedea că există un vârf și un fund. Partea de sus are mici proeminențe - acestea se numesc știfturi.

Partea de jos este complet diferită. Acolo vei găsi găuri în diferite configurații. Partea centrală a acestora se numește tuburi. Cărămizile mai mici au variante numite bare.

Știfturile și tuburile formează baza sistemului de interblocare care este LEGO. Acești termeni sunt importanți de știut și de înțeles. În primul rând, folosim știfturile pentru a obține dimensiunea.

Dacă te uiți la câteva piese, vei observa că acestea vin în mai multe dimensiuni diferite. Avem nevoie de o modalitate de a le deosebi. Acest lucru se face prin numărarea numărului de știfturi pe care le au pe fiecare axă, cu cea mai mică cantitate mai întâi. Prima piesă are doar un singur știft, așa că o vom numi 1x1. Cea de-a doua piesă are două știfturi pe prima axă și doi pe a doua, deci este un 2x2. A treia? Un 2x4. Destul de ușor, nu?

Dacă vrei să te referi la dimensiunea unei piese în care este definit doar un singur rând de știfturi, poți înlocui al doilea număr cu N, de la număr.

Pe lângă dimensiuni, trebuie să cunoaștem și tipul piesei. Numărând știfturile, vedem că două piese pot fi 2x4, dar nu sunt la fel. Deci, cum le separăm? Una dintre ele este evident mai groasă decât cealaltă - este o cărămidă. Cea mai subțire este o placă. În combinație cu dimensiunea, avem o cărămidă de 2x4 și o placă de 2x4.

Vom presupune că ai asamblat câteva modele oficiale și că ai acces la puțin Lego, dar nu mult mai mult. Iată care sunt cele mai bune sfaturi pentru a construi creații Lego mai bune.

1. CONCENTREAZĂ-TE PE CULOARE

Dacă construiești o mașină, o navă spațială sau un animal, folosirea culorilor potrivite face ca designul tău să arate mai profesionist. Dar nu uita, lucrează cu ceea ce ai și fii creativ! Nu lăsa un număr limitat de piese să te rețină.

Amintește-ți, de asemenea, că stratul exterior este tot ceea ce vor vedea oamenii. Să spunem că construiești un urs polar, dar nu ai un coș uriaș de cărămizi albe. Fă interiorul în orice culoare vrei și acoperă doar exteriorul cu alb.

2. PRIVEȘTE SPRE LUMEA REALĂ

Ești gata să îți duci creațiile la nivelul următor? Experții recomandă să cauți obiecte pe care să le recreezi. Construiește obiecte mici, din lumea reală, la dimensiunea reală, cum ar fi un telefon mobil sau un controler de joc video.

3. ÎNCEARCĂ CURBELE

Pentru a fi un constructor maestru, experții spun că va trebui să stăpânești realizarea curbelor. Asta nu este ușor, deoarece cărămizile Lego sunt în mare parte pătrate și dreptunghiuri.

O modalitate ușoară de a face acest lucru este cu hârtie grafică și ceva rotund, cum ar fi un bol. Trasează un cerc pe grilă și apoi urmează modelul pe care l-ai făcut.

4. IGNORĂ INSTRUCȚIUNILE (UNEORI)

Nu te ține întotdeauna de instrucțiuni. Seturile de piese Lego sunt uimitoare, dar ceea ce ai în minte ar putea fi mult mai tare. Amestecă diferite seturi pentru a crea noi povești, nave și aventuri.

5. GÂNDEȘTE-TE LA DETALII

Piesele mai neobișnuite din seturile Lego pot fi refolosite pentru alte lucruri. Dacă te uiți cu atenție, binoclul Minifigure poate deveni un claxon grozav pe partea de sus a unui camion basculant.

Un maestru constructor este mai mult decât un constructor bun. El sau ea este și un artist, căutând inspirație peste tot. Acest lucru este valabil și în cealaltă direcție. Uneori ne uităm la o piesă Lego și ne spunem: „Asta arată ca o aripă de la un delfin" sau „Asta arată ca o creastă a sprâncenelor de la un Klingonian din Star Trek!".

6. PĂSTREAZĂ LUCRURILE ORGANIZATE

Dacă adunați o mulțime de piese, cum ar fi cărămizile mai standard,ar trebui să le sortați astfel încât fiecare coș să aibă culoarea și piesa sa. De exemplu: 1 pe 1 alb, 2 pe 2 roșu, 2 pe 8 albastru.

Pentru piesele unice, uită de culoare și sortează doar după piesă. Un sertar pentru balamale, unul pentru uși, unul pentru accesorii Minifigure. Dacă îți păstrezi separat toate cănile de cafea, binoclul și lopețile, nu se vor pierde pe fundul unui coș plin de cărămizi.


Scrie un comentariu

trimite