Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

5 ritualuri de înfrumusețare esențiale pentru îngrijirea pielii și părului în timpul iernii

Iarna vine cu provocări în ceea ce privește îngrijirea pielii și a părului, care sunt expuse la frig uscat, vânt și diferențe mari între temperaturile de afară și cele de la interior.

5 ritualuri de înfrumusețare esențiale pentru îngrijirea pielii și părului în timpul iernii
Comentează 0

Descoperă în acest articol cinci ritualuri de îngrijire esențiale în timpul iernii pentru ca pielea și părul să-și mențină sănătatea și strălucirea naturală. 

Baie de aburi, pentru un ten strălucitor

Baia de aburi este una dintre cele mai eficiente modalități de a curăța în profunzime tenul, eliminând impuritățile și revigorând pielea. Pentru baia de aburi nu ai nevoie decât de un bol mare cu apă fierbinte, plante aromatice sau uleiuri esențiale și un prosop suficient de mare cu care să-ți acoperi capul. Adu apa la punctul de fierbere și toarn-o în bol, apoi adaugă plantele aromatice sau uleiurile esențiale preferate. Alege ulei de mușcată, rozmarin sau mentă dacă ai tenul gras, predispus la erupții cutanate, flori de mușețel dacă ai pielea uscată sau lavandă, pentru proprietățile sale de calmare. Poziționează-te cu fața la 20-30 de centimetri deasupra bolului, acoperind capul cu un prosop. Baia de aburi nu trebuie să depășească 10-15 minute. Clătește fața cu apă călduță, apoi șterge pielea cu o loțiune tonică, pentru a strânge porii. Continuă rutina de îngrijire cu crema hidratantă de față pe care o folosești în mod obișnuit. Nu uita că trebuie să folosești creme pentru ten gras, normal, uscat sau mixt, în funcție de tipul tău de piele. 

Mască hrănitoare, pentru un păr sănătos

Părul are tendința de a se usca în timpul iernii. O mască hrănitoare poate repara și hidrata în profunzime fibra capilară. Poți prepara o mască de păr din 2 linguri de ulei de argan, pulpa zdrobită a unui avocado și o lingură de miere. Amestecă ingredientele până obții o pastă omogenă, pe care o aplici pe părul umed. Las-o să acționeze timp de 30 de minute, după care clătește părul cu apă călduță din abundență. Alternativ, poți aplica seara pe păr ulei de cocos călduț. Învelește capul cu un prosopop și lasă masca să acționeze până dimineața. A doua zi, spală părul cu un șampon și clătește-l.

Baie relaxantă pentru picioare, pentru eliminarea stresului

O baie relaxantă pentru picioare este ideală pentru a calma stresul și pentru a le revigora. Ai nevoie de sare Epsom și de câteva picături de ulei esențial de lavandă. Umple un lighean cu apă caldă, adaugă o mână de sare Epsom și uleiul de lavandă. Stai cu picioarele în apă și relaxează-te timp de 20-30 de minute.

Masajul corpului cu ulei, pentru o piele hidratată și hrănită

Acesta este unul dintre secretele rutinei de îngrijire a pielii în timpul iernii, pentru că o hrănește și o catifelează. Poți combina ulei de migdale dulci cu ulei de cocos și de jojoba. Încălzește ușor uleiul de masaj și aplică-l pe tot corpul cu mișcări circulare. Insistă asupra zonelor care au tendința de a se usca mai ușor, de exemplu, coatele și genunchii. 

Măști hidratante, pentru mâini catifelate

Mâinile sunt adesea neglijate, dar au nevoie de o atenție deosebită în sezonul rece, fiind predispuse mai mult la uscăciune, iritații și fisuri. Pentru o mască hidratantă pentru mâini ai nevoie de 2 linguri de iaurt natural, 1 lingură de miere și câteva picături de ulei de migdale dulci. Amestecă ingredientele și aplică masca pe mâini, lăsând-o să acționeze 15-20 de minute. Clătește mâinile cu apă călduță, apoi aplică o cremă intens hidratantă.

Cu ritualurile de înfrumusețare prezentate mai sus, vei putea înfrunta iarna cu brio, pielea și părul tău putând să-și mențină sănătatea. Alocă-ți timp pentru a te răsfăța și pentru a apela la aceste ritualuri în mod regulat, pentru rezultate optime pe termen lung.

Sursa foto: Freepik


Scrie un comentariu

trimite