Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fotbal și cozonaci de Crăciun

Nu cred că există dintre dumneavoastră cineva care să nu-și amintească de delicioșii cozonaci pregătiți,  cu ocazia sărbătorii de Crăciun, de bunicile , mamele sau surorile mai mari. Pufoși, aromați cu  arome de vanilie, rahat , nucă sau mac, rumeniți, scoși aburind din cuptoare. Cu ochii mari și gurile salivând abia așteptam să ne primim porțiile.

Fotbal și cozonaci de Crăciun
Comentează 0

Clubul Atletico Arad a început cu acest weekend să ne pregătească ” cozonaci de Crăciun”, însă umpulți cu arome de fotbal. 

Ingredientele le-au constituit cele 44 de echipe  din trei țări,România, Ungaria și Serbia, alcătuite din copii născuți în ani cu soț, 2008 , 2010 și 2012. Atmosfera în care s-au disputat meciurile celor trei categorii de vârstă a fost una icredibilă. În cele două săli de sport, cea a Universității Aurel Vlaicu și cea Polivalentă, au asistat sute de părinți, prieteni , vecini sau pur si simplu admiratori ai micuților protagoniști. S-au jucat meciuri de o singură repriză a 20 de minute fiecare, sâmbăta dimineața și dumpă-amiaza, iar duminică până în jurul orei 15.

Cu siguranță amintirile vor rămâne în gândul tuturor celor prezenți, organizarea impecabilă a Clubului Sportiv Atletico Arad fiind fără cusur. 

Am văzut copii exultând de bucurie, atunci când echipa lor marca veun gol, am văzut lacrimi sincere la mulți dintre ei, la unele nereușite inerente, am văzut aceleași lacrimi și-n ochii  multor părinți care au suferit ori s-au bucurat alături de odraslele lor.

Au fost toți ”cozonaci ” de Crăciun, aroma puternică de mac si nucă simțindu-se  la cei din 2008 și 2010 și izul pur de vanilie la prichindeii din 2012. Primii mai sobri, cu încercări de imitare a manifestărilor bucuriei în momentele de înscriere a golurilor , a marilor vedete fotbalistice văzute la televizor și ” mogâldețele” din 20012 care , rupți de multe ori de la tenisunea jocului, dansau în ritmul muzicii transmisă de la stația de amplificare a sălii, făceau marcaje ” om la om” ținându-și adversarul prietenește cu brațul de după gât , își întrebau antrenorii ” cât mai este?”, uitând că meciul încă se desfășura, își căutau cu mâna la ochii părinții din tribune ...momente mult gustate de cei prezenți. 

Clubul Atletico i-a răsplătit  pe toți . Pe unii, cu condițiile oferite de a-și manifesta dragostea pentru fotbal, pe alții pentru performanța obținută.

S-au împărțit medalii, cupe, statuete, dulciuri, la festivitate fiind chemat puțin mai devreme calendaristic  și Moș Crăciun însoțit de o superbă Crăciuniță.

Va urma, săptămâna viitoare, rândul copiilor născuți în 2007, 2009 și 2011.
Felicitări Atletico, felicitări Arad!

Galerie foto (56)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite