Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ansamblul „Balgarče” din Vinga a cucerit publicul bulgar din Chicago

Ansamblul „Balgarče” din Vinga a cucerit publicul bulgar din Chicago
Comentează 0

Ansamblul „Balgarče” - o formație de dans și muzică populara a bulgarilor bănățeni din satul Vinga, judetul Arad, a susținut un concert în premieră în fața comunitatii bulgare de la centrul „Little Bulgaria” din Chicago, Illinois, SUA. Cu frumoasele lor costume, realizate de coregraful ansamblului „Gaitan” Yordan Nikolov în studioul său din Petrich din Bulgaria si cu mișcările lor grațioase și coregrafia fascinantă, tinerii au făcut furori în rândul publicului numeros.

Evenimentul face parte din marele concurs de peste ocean - un festival anual de folclor pentru cântece și dansuri populare bulgare „Vereya”, care se desfășoară de 14 ani.

„Ne-am prezentat cu cinci dansuri din diferite zone etnografice din Bulgaria - „Shopski”, „Pirinski”, „Rhodopski”, „Dobrudzhanski” si “Trakiiski”.” A declarat pentru BTA coregraful Ansamblului “Balgarče” Stoyan Mihov din Sofia. 

“Dansatorii încă nu își pot da seama ce au făcut aseară și ce furtună de emoții au provocat. Într-adevăr, poate cuvântul potrivit este furori. Ceea ce s-a întâmplat aseară a fost o simbioză incredibilă între dansatori și public. La jumătate de oră de la concert, publicul încă ne aplauda cu entuziasm și am primit laude toată seara. Vreau să mulțumesc în mod special Uniunii Bulgare din Banat-Romania și Primariei Comunei Vinga pentru că ne-au sprijinit financiar pentru a putea realiza acest turneu mult asteptat”

Săptămâna viitoare, ansamblul „Balgarče” din Vinga va participa la Festivalul de Paște din Las Vegas, organizat de comunitatea de bulgari din statul Nevada.

„Scopul nostru este să prezentăm arta bulgarilor bănăţeni celorlalte diaspore bulgare din America de Nord, pentru că ei, la fel ca noi, protejează şi păstrează cultura şi folclorul bulgăresc”, a mai spus Stoyan Mihov.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite