Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Slujba de Înviere oficiată de către IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, în prezența principesei Maria

Slujba de Înviere oficiată de către IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, în prezența principesei Maria
Comentează 0

IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat și în acest an slujba Învierii la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime“.

Ca o nuanță de noblețe a spiritului în plus, la slujba din acest an a luat parte și principesa Maria (cea mai tânără fiică și cel de-al cincilea copil al Majestății Sale Regelui Mihai I și a soției acestuia, Ana de Bourbon-Parma), venită direct de la Timișoara la Arad special pentru acest eveniment. 

IPS Timotei i-a chemat pe credincioşi cu îndemnul „Veniţi de luaţi lumină”, apoi, de la lumânările preoţilor s-au aprins, rând pe rând, şi cele ale credincioşilor.

Soborul de preoţi însoţit de credincioşi a înconjurat Catedrala, după care s-a oficiat slujba Învierii, în timpul căreia s-a citit Sfânta Evanghelie şi s-a intonat „Hristos A Înviat din morţi/Cu moartea pe moarte Călcând/Şi celor din morminte/Viaţă dăruindu-le“.

„Am primit cu toţii lumina Învierii de la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Este o sărbătoare generală. Pentru toată lumea creştină, cea mai importantă. Sfintele sărbători să ne aducă bucurie în suflet, fiecăruia în parte, tuturor celor dragi, dar şi apropiaţilor, celor care sunt departe, în străinătate. Hristos Cel Înviat să fie mereu cel care ne călăuzeşte spre împlinirea oricărui bine, ziditor pentru fiecare şi pentru toţi împreună. Hristos A Înviat!“, a spus IPS Timotei.

Galerie foto (132)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite