Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„ȘI NOI PUTEM!” la Sala Polivalentă

„ȘI NOI PUTEM!” la Sala Polivalentă
Comentează 0

Vineri 29.11.2019, la sala Polivalentă din Arad, s-au desfășurat activitățile sportive, din cadrul  proiectului „ȘI NOI PUTEM!”.

Organizat de Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport din Județul Arad, sprijinit de Primăria Municipiului prin Centrul Muncipal de Cultură, Arad, proiectul s-a adresat copiilor cu cerințe educaționale speciale din județul Arad, cu scopul de a-i îndruma în dobândirea unor deprinderi care să îi facă independenți, autonomi, prin folosirea activităților motrice adaptate.

Premiza care a stat la baza evenimentului, a constat din următoarea aserțiune:  succesul în acest gen de activități pentru acești copii, trebuie să fie unul ludic, de bucurie și de emoție. Activitățile motrice trebuie să-i confere copilului plăcerea, dar să aibă și rol formativ, pe plan fizic și spiritual. Iată ce ne-a declarat, unul din  responsabilii de proiect, profesor Mihaela Chira.

Impactul educativ al activităților fizice propuse de organizatori, profesori specialiști  la unitățile școlare participante, a constat în ideea că exercițiile adaptate și turneul de fotbal desfășurat cu acest prilej, trebuie să încurajeze relațiile sociale atât între elevii deficienți, cât și între aceștia și persoanele valide.

Parteneri în cadrul proiectului au fost: Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Direcția Generală de Asistență  Socială și Protecția Copilului, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, Liceul Special „Sfânta Maria”, Școala Gimnazială „Aron Cotruș”, Centrul de Plasament Oituz, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Fundația „Moise Nicoară”, Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Liceul Tehnologic Vinga.

Acest parteneriat s-a încheiat cu scopul de a promova viziunea europeană în ceea ce privește educația incluzivă, prin cooperare între autoritățile locale și instituțiile implicate în proiect, împărtășirea experienței și a bunelor practici privind integrarea elevilor cu CES în școală și societate, promovarea în rândul comunității a unei atitudini pozitive față de copiii cu cerințe educaționale speciale.

Buna organizare, sprijinul conducerilor unităților participante,  experiența profesională a cadrelor didactice din școlile speciale, ajutorul dat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Fundația Moise Nicoară, S.C. Pizza 5 Colțuri SRL, voluntarilor elevi implicați, de Asociației Județeană de Fotbal, a contribuit la reușita acestui proiect, pe care organizatorii și participanții îl speră repetat.

 

A. F.

 

Galerie foto (14)


Scrie un comentariu

trimite