Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Procesul lui Liviu Dragnea s-a încheiat, DNA cere majorarea pedepsei. Instanţa amână pronunţarea până pe 27 mai

Liviu Dragnea nu s-a prezentat luni la ÎCCJ, unde era programat un nou termen în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În schimb, au venit câteva sute de susţinători, care ulterior au fost împrăştiaţi de jandarmi, pentru adunare publică neautorizată. După ce au respins toate cererile avocaţilor apărării şi pe cele ale procurorului DNA, judecătorii ÎCCJ au anunţat că amână pronunţarea în cazul procesului lui Liviu Dragnea, până pe 27 mai.

Procesul lui Liviu Dragnea s-a încheiat, DNA cere majorarea pedepsei. Instanţa amână pronunţarea până pe 27 mai
Comentează 0

 ICCJ amână pentru 27 mai pronunţarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în servicium fiind condamnat în primă instanţă la 3 ani şi şase luni de închisoare.

UPDATE Liviu Dragnea nu va afla luni decizia în procesul privind angajările fictive din Teleorman. Apelul şefului PSD de la ÎCCJ s-a încheiat, dar Instanţa a decis amânarea pronunţării.

UPDATE Marian Nazat, avocatul lui Liviu Dragnea, a susţinut, în cuvântul final de la ultimul termen din apelul de la ÎCCJ, că faptele de care este acuzat clientul său fie s-au prescris, fie nu au fost săvârşite cu vinovăţie.

"S-a împlinit termenul de prescripție specială. Să luați act inculpatul nu dorește continuarea procesului penal. Deși s-a susținut voalat că e vorba de o infracțiune continua, instigarea la fals intelectual, nicăieri nu s-a discutat, nici în motivare nici în dosar. Plecând de la momentul de la care se susține ca s-a savarsit infracțiunea, inca din 2013 se împlinise termenul de prescripție. In legătură cu infracțiunea pentru care a a dispus condamnarea inculpatului, am văzut senzația că sunt doua complete diferite. Am susținut și susțin și acum art 16 lit c cod procedura penală - fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege", a spus avocatului lui Liviu Dragnea, citat de stiripesurse.ro.

Citește continuarea pe rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite