Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Justiția lui Daddy

Nu m-am numărat printre cei care au aruncat cu pietre în actuala guvernare încă de când a preluat frâiele țării, așa cum au făcut alții. Motivul? Deși nu sunt un om de stânga, speram că programul cu care PSD-ul a câștigat alegerile va fi pus în aplicare măcar în parte. Nu de alta, dar au fost promisiuni multe și era clar că nu pot fi ținute toate, dar totuși...

Justiția lui Daddy
Comentează 1

Cu timpul însă am început să mă conving, la fel cum s-au convins și milioane de români, că ceea ce dădeaua guvernanții cu o mână, luau apoi cu două, vezi creșterea salariilor bugetarilor, de care cei din sectorul privat nu au beneficiat, urmată de transferul contribuțiilor, care fără o creștere a salariului brut înseamnă de fapt o scădere a netului. Iar de cea de a doua măsură ne-am putut însă „bucura” cu toții. Și acesta a fost doar un exemplu.

Dar nu voi scrie astăzi despre jongleriile economice ale pesediștilor, ci despre obsesia lor și mai ales despre obsesia lui Daddy Dragnea. Da, ați ghicit, este vorba despre Justiție. Și, da, Daddy se teme grozav de Pușcărie. Se vede pe el că are o teamă organică, că îi este groază. Și este în stare să facă orice pentru a scăpa. Este în stare să schimbe legi, să schimbe complete de judecată, să schimbe ministrul Justiției care nu îi face chiar toate hatârurile, chiar dacă l-a ajutat destul de mult.

Dar să îl mazilești pe Tudorel Toader, care în ciuda a tot ceea ce s-a spus și s-a scris despre el în ultima vreme, este totuși un specialist în Drept, care înțelege fenomenul și care nu s-a coborât chiar atât de jos pe cât ar fi vrut șeful PSD,  și în loc să îl propui pe Nicolicea, este ca și cum ai pune un tablagiu să conducă Poliția Română, ca și cum ai pune femeia de servici să conducă o firmă de curățenie, ca și cum ai pune un primar de comună să fie președinte al PSD. Pe scurt, lui Nicolicea i se dă, dacă va fi acceptat de președintele Iohannis, o pălărie mult prea mare. Dar ce contează, dacă este dispus să-și scape șeful de „facultate”.

Lăsând deoparte motivele puerile pentru care a fost condamnat în dosarul Referendumului, lăsând deoparte faptul că și acuzațiile legate de angajările fictive au fost făcute doar pentru a-l înfunda, Dragnea ar fi trebuit să înțeleagă că din postura sa de șef al principalului partid aflat la guvernare nu trebuie să dea peste cap o țară întreagă doar pentru a-și scăpa pielea. Ar fi trebuit să înțeleagă că are o responsabilitate față de România, nu față de infractorii, fie ei și pesediști, care vor beneficia de tot felul de chichițe, dacă legile justiției vor fi modificate pentru a-l scăpa de închisoare. E drept, au fost procurori care au făcut abuzuri, Portocală fiind cel mai elocvent exemplu, dar aceste derapaje se pot rezolva și fără a ne urca în cap toată Uniunea Europeană. În plus, Daddy nu ar trebui să uite că până și Adrian Năstase,  condamnat tot pentru niște găinării, a stat puțin la mititica și n-a murit. Nu fizic, că din punct de vedere politic e mort de mult. Dar moartea politică îl paște oricum și pe Dragnea, la primul eșec, când baronii roșii se vor aduna pentru a-i lua gâtul.

În încheiere vă voi relata un caz, ce riscă să devină definitoriu pentru calea pe care o va porni Justiția, dacă modificările legislative propuse de avocații lui Daddy vor fi adoptate. Este vorba despre un polițist, angajat la Vaslui, decorat pentru că a salvat un copil, dar care a fost obligat de o instanță să plătească daune morale de 1.000 de lei unui... hoț pe care l-a prins, deși se afla în timpul liber. (Polițistul se afla în timpul liber, că hoțul era la „muncă”.)

Ce s-a întâmplat? Anul trecut, în timp ce se îndrepta spre casă, polițistul l-a văzut pe „reclamant” care tocmai a dat atacul la un magazin.  L-a pus la pământ pe infractor și cum nu avea cătușele la el, l-a legat cu cureaua. Infractorul s-a simțit însă umilit, având în vedere că a fost condus la secție „legat de gât cu cureaua”, prin oraș, așa că a avut nesimțirea să ceară daune morale de 100.000 de euro. În loc să respingă acțiunea, instanța a dat hoțului 1.000 de lei, să nu se supere prea tare, dar semnalul dat către oamenii legii a fost cât se poate de clar: „Dacă nu aveți cătușele la voi și nu aveți nici mașină să îi duceți la secție, lăsați dracului hoții în pace, să fure cât vor!”. Asta e Justiția lui Daddy!!!  

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite