Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În dosarul șpăgilor de la PSD apar nume noi: Adrian Todor, Răzvan Cuc, Niculae Bădălău, Viorica Dăncilă și chiar Liviu Dragnea

Conform unor stenograme intrate în posesia Digi24.ro, în dosarul șpăgilor de la PSD apar noi nume: deputatul arădean Adrian Todor, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc, Niculae Bădălău,Viorica Dăncilă și chiar Liviu Dragnea, cel din urmă pomenit chiar de președintele PSD Arad, după cum se arată într-un denunţ. Trebuie însă menţionat că, potrivit informaţiilor existente în momentul de faţă, nici unul dintre aceştia, cu excepţia deputatului Dorel Căpar, preşedintele PSD Arad, nu au nicio calitate în dosar.

În dosarul șpăgilor de la PSD apar nume noi: Adrian Todor, Răzvan Cuc, Niculae Bădălău, Viorica Dăncilă și chiar Liviu Dragnea
Comentează 0

Din stenograme reiese că Bogdan Munteanu, șeful biroului încasări de în cadrul DRDP, i-ar fi spus lui Dorel Căprar că are oferte de angajare a câte 5.000 de euro, la fel ca în trecut. „Ăștia de la Moravița, eu cu un prieten de-al meu cu care am vorbit și data trecută, cinci mii-cinci mii”, scrie digi24.ro.

Căprar: „Eu nu îmi pun nimica”

Potrivit sursei respective, Căprar i-ar fi indicat în mod clar că sumele să fie depuse la casieria partidului, „Păi dar tu știi că eu nu îmi pun nimica, decât... îi duci la tanti aia la partid... nu mă interesează pe mine, și să îmi dai numele lor. Numai să îmi dai numele alora, să vedem. Îmi dai... Le scrii p-o hârtie și... ăștia, uite aici. Bine? Să le dau eu lu... O să le dau eu lu Ispravnic”, ar fi spus președintele PSD Arad.

Concurență între organizațiile județene

Digi24.ro mai vorbește despre concurența dintre organizațiile județene ale PSD, în ceea ce privește acapararea posturilor vacante din cadrul D.P.R.P Timișoara. Unul dintre inculpați îi explică deputatului Adrian Todor că PSD Caraș-Severin dorește să valorifice posturule de controlor de trafic în detrimentul PSD Arad: „Îi deranj mare la Caraș. Îți mai spun eu niște chestii, că el mai ceruse, că vrea posturi de controlori de trafic, ă, domnul Mirel. Știi? Ă, da, să mai facă niște bani, da. Să mai încoarde niște oameni. Să, mnaaa, deci cam asta e”, scrie digi24.ro. „Ne interesează și necalificații”, ar fi spus Dorel Căprar. Potrivit stenogramelor, directorul DRDP Timișoara ar fi spus în cadrul unei discuții  că trebuie să dea curs solicitării ministrului Transporturilor Răzvan Cuc care dorește ca toate posturile din Direcția Venituri a CNAIR și Departamentele Venituri din subordine să fie ocupate pe criterii politice.  El are pretenția, și așa am dedus din ce am simțit eu pă... tot ce-i venit, turism politic... Deci probabil că zona asta îs oamenii lor acolo, sau nu știu... sau așa știe el...”

De altfel, se pare că Răzvan Cuc era nemulțumit că șpaga ajungea la Niculae Bădălău, după cum reiese din interceptarea unei convorbiri purtate de Bogdan Munteanu.

„Premiera i-o zis”

Procurorii mai arată în referat că din cauza concurenței s-a ajuns să se vorbească chiar în numele premierului de atunci (august 2018), Viorica Dăncilă. Din stenograme reiese că una dintre angajatele DRDP Timișoara ar fi fost sunată de directorul Regionalei, care i-ar fi spus: „De aia te-am sunat, că-i urgent. Uite, îs cu domnu ministru....Ă...Chestia cu Mirel și cu Lucaciu îi pă bune, îi ordin de la doamna premier. Deci, n-are el nicio treabă, n-are ce să facă. Îi ordin și asupra lui. M-ai înțeles?... Deci, o zis: Nu, Lucaciu rămâne șef de Serviciu și ăla merge șef Departament. Na, că-i... Direct premiera! Deci, direct premiera i-o zis...”

Bani pentru Daddy

Potrivit unui denunț, fostul șef al Direcției Venituri din cadrul DRDP Timișoara, Bogdan Munteanu, suspect în dosar, a recunoscut că pentru a fi numit și păstrat în funcție trebuia să colecteze bani de la subalterni sau din alte activități licite, pentru a fi predate Organizației Județene a PSD Arad sau lui Dorel Căprar, care pretindea că le depune la partid sau le dă direct președintelui PSD la vreme respectivă, Liviu Dragnea, mai scriu jurnaliștii de la digi24.ro.

Intrați aici pentru mai multe detalii: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/dosarul-spagilor-de-la-psd-arad-numiri-politice-chiar-si-pentru-necalificati-iar-functionarii-erau-obligati-sa-plateasca-taxa-la-psd-1229509

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite